placeholder

​Otteluraportti: FC Lahti jatkoi tappiotonta putkeaan RoPS:a vastaan

Ottelu alkoi vauhdikkaasti, kun vain kuuden peliminuutin kohdalla Santeri Hostikka pelasi paikan Loorents Hertsille. RoPS-vahti Antonio Reguero kuitenkin torjui laitaväkkärän laukauksen ja peli jatkui tasatilanteessa. Kymmenen minuuttia myöhemmin Marko Simonovski sai tökättyä pallon maaliin, mutta osuma hylättiin paitsiona.

Ensimmäisen jakson lopussa RoPS onnistui. Nopean pallonriiston jälkeen Emeka Eze oli yksin läpi ja hän viimeisteli pallon voimalla ohi Aleksandr Vasjutinin. Tauolle siirryttiin siis rovaniemeläisten 1-0-johdossa.

Toinen jakso alkoi yhtä ryminällä kuin ensimmäinenkin. Loorents Hertsi keskitti ja Mikko Hauhia puski pallon tolppaan. Lahti ei kuitenkaan saanut hallinnasta huolimatta työllistettyä Regueroa vaan hyökkäykset pysähtyivät huonoihin syöttöihin. Toisaalta RoPS myös puolusti erittäin tiiviisti.

20 minuuttia ennen loppua Lahti lopulta onnistui. Hendrik Helmke asettui kulmalipulle ja toimitti pallon maalille. Simonovski oli jäänyt täysin vapaaksi ja pääsi puskemaan pallon maaliin ja Lahden tasoihin.

Lopussa Lahti haki riskillä voittoa ja se avasi myös vierailijoille paikkoja vastaiskuihin. Lahden paras paikka siunaantui pirteästi sisään tulleelle debytantille Henri Anierille, mutta Reguero nollasi virolaisen. RoPS-hyökkääjä Sakari Tukiainen puolestaan sai lisäajalla vapaapotkun jälkitilanteesta pallon maalipuihin, mutta hässäkän päätteeksi Lahti onnistui purkamaan pallon. Näin ollen ottelu päättyi pistejakoon 1-1-tuloksella.

Ottelun jälkeen FC Lahden keskikenttämies Mikko Kuningas oli pettynyt tulokseen. Lisäksi hän oli tyytymätön omaan suoritukseensa. Hänen mukaansa helpotkin asiat eivät tänään onnistuneet nuorukaiselta.

– Se oli vaikea peli. Emme saaneet peliä kunnolla rullaamaan missään vaiheessa. Oma pelini tökki pahasti. Tästä jäi paljon parannettavaa. Tappioton putki ei tällä hetkellä lohduta, vaan kotona pitäisi aina voittaa, Kuningas kertasi pettyneenä.

Myös FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli pettynyt tasapeliin. Hän manasi maltin puutetta, mutta kehui vierailijoita sitkeäksi. Kehuja Korkeakunnas puolestaan jakoi uudelle tulokkaalle Henri Anierille.

– Joskus jalkapallossa voittaa pisteen, joskus häviää kaksi. Tänään me hävisimme kaksi. Meillä ei ollut malttia, mutta saimme silti luotua muutaman hyvän maalipaikan. RoPS oli sitkeä vastustaja, kuten me tiesimme ennakkoon. Katkera jälkimaku tästä jäi, mutta tästä pitää ottaa oppia ja kehittää omaa peliämme. Henri Anier toi kentälle äijämäisyyttä ja lopussa otimme riskejä, koska halusimme voittaa. Sen jälkeen myös RoPS sai paikkoja, Korkeakunnas summasi.

Seuraavaksi FC Lahti matkustaa Kuopioon ensi lauantaina, jolloin vastaan asettuu Kuopion Palloseura.

FC Lahti – RoPS 1-1 (0-1)
42. Eze 0-1
70. Simonovski 1-1

FC Lahti: Vasjutin; Taimi, Kärkkäinen, Jovanović, Hauhia; Hertsi (58′ Anier), Kuningas, Helmke (v), Hostikka; Simonovski (v), Stênio (v)