​Otteluraportti: FC Lahti jäi tasapeliin Helsingissä

FC Lahti sai otteluun ikävän alun, kun joukkueen härkämäinen hyökkääjä Henri Anier joutui jättämään kentän kylkivamman vuoksi vain kymmenen minuutin pelin jälkeen. Hänen tilalleen kentälle asteli Mikko Kuningas.

Se oli FC Lahti, joka otti ottelussa kuskin paikan. 20 minuutin kohdilla Aleksi Paananen ja Marko Simonovski petasivat loistopaikan Loorents Hertsille, joka ei aivan päässyt laukomaan. Simonovski nappasi irtopallon, mutta Markus Uusitalo venyi torjuntaan.

Simonovski onnistui toimittamaan pallon maaliin hieman myöhemmin Santeri Hostikan loistosyötöstä, mutta maali hylättiin kyseenalaisesti paitsiona.

Seitsemän maalia tällä kaudella iskenyt Simonovski pääsi vielä läpiajoon ennen puoliaikavihellystä, kun HJK-puolustajan Rafinhan syöttö maalivahdille epäonnistui totaalisesti. Makedonialaishyökkääjä ei kuitenkaan onnistunut.

Ottelussa kävi tunteet kuumina ensimmäisellä puoliskolla, jonka aikana HJK:lle jaettiin peräti neljä keltaista korttia. FC Lahden kortin nappasi ottelun parhaaksi palkittu Igor Jovanovic.

HJK tuli toiselle puoliskolle vahvasti ja se pystyi luomaan painetta Kuhnurien maalille. Kerran Klubi onnistui toimittamaan pallon verkkoon kulmapotkusta, mutta osuma hylättiin maalivahdin häirintänä.

Kuhnurit onnistuivat pelin edetessä nousemaan pois paineen alta, mutta kunnon maalipaikkoihin joukkue ei enää päässyt. Kertaalleen Uusitalo joutui venymään Hertsin laukauksen tielle.

HJK oli parempi läpi toisen puoliskon, mutta todellisia maalipaikkoja ei joukkue saanut aikaan. Maalivahti Aleksandr Vasjutin joutui lähinnä nyrkkeilemään keskityksiä pois boksista. Näin pisteet jaettiin 0-0 tasatuloksella.

– Ensimmäisellä puoliajalla olimme hyviä. Pystyimme luomaan pidempiä hyökkäyksiä ja teimme maalin, joka kuitenkin hylättiin. Toisella puoliskolla jäimme HJK:n jalkoihin. Emme enää kontrolloineet palloa ja jouduimme puolustuskannalle, kertoi päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Joukkueen tiivis puolustuspeli sai kehut Korkeakunnakselta.

– Tämä joukkue on täynnä sisukkaita ja upeita pelaajia. Meidän puolustuspelimme on ollut hyvää jo pitkään. Lopussa tuli muutama tilanne, jotka aiheuttivat sydämentykytyksiä, mutta onnistuimme pitämään heidät poissa paremmilta paikoilta.

Henri Anier loukkasi ottelussa kylkeään taklaustilanteessa. Vamman vakavuus ei ole vielä tiedossa, mutta torstain ottelu FC Interiä vastaan on vaarassa.

Tasapelin johdossa FC Lahden tappioton putki venyi 13 ottelun mittaiseksi. Joukkue haastaa seuraavassa ottelussa 10.8 Lahden Stadionilla FC Interin.

FC Lahti: Vasjutin; Hauhia (v), Jovanovic (v), Kärkkäinen, Sesay; Hostikka (73. Stenio), Helmke, Paananen, Hertsi (80. Nazimov); Anier (9. Kuningas), Simonovski (v)