placeholder

​Otteluraportti: FC Lahti jäi Kuopiossa tasapeliin

Päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli tehnyt pieniä viilauksia avauskokoonpanoon. Hassan Sesay nousi vasemmaksi laitapuolustajaksi ja Pyry Kärkkäinen keskikentälle. Kippari Mikko Hauhia sen sijaan pelasi topparina ja Kalle Taimi laidassa.

FC Lahti sai otteluun pirteän alun ja se loi ensimmäisen puoliajan parhaat maalintekopaikat. Paras tontti siunaantui Igor Jovanovicille, jonka laukaus viuhui vain aavistuksen ohi hyvien harhautusten jälkeen.

Myös Santeri Hostikka ja Mikko Kuningas hätyyttelivät KuPS-maalia. Kuhnureiden venäläisvahti Aleksandr Vasjutin joutui ensimmäisellä puoliajalla vain kertaalleen torjuntatöihin. Tauolle mentiin silti maalittomassa tasatilanteessa.

Tunnin pelin jälkeen Marko Simonovski rikkoi kuparisen viemällä FC Lahden kulmapotkusta 1-0 johtoon. KuPSin puolustukselle sattui paha nukahdus ja Simonovski nikkasi tyylikkäästi Hassan Sesayn keskityksen päällään maaliverkkoihin. Täysosuma oli makedonialaishyökkääjälle jo kauden kuudes.

Henri Anier vei FC Lahden jo kahden maalin karkumatkalle 72. minuutilla. Sesay toimitti jälleen hyvän keskityksen, jonka KuPS-vahti Otso Virtanen torjui eteensä. Anier oli paikalla oikeaan aikaan ja iski pallon tyhjään maaliin. Osuma oli virolaishyökkääjälle ensimmäinen kuhnuripaidassa.

Vain kaksi minuuttia tuli KuPSin vastaus. Hamed Coulibaly pyssytti todella kovan pommin boksin reunalta vastustamattomasti etuylänurkkaan jättämättä Vasjutinille mahdollisuuksia torjuntaan.

Steniolla oli mahdollisuus naulata läpiajosta FC Lahti takaisin karkumatkalle, mutta brassihyökkääjän ratkaisu jäi vaisuksi. KuPS ei ollut sanonut vielä viimeistä sanaansa, vaan keltapaidat kaatoivat kylmää vettä kuhnurien niskaan vain muutamaa minuuttia ennen päätösvhellystä. Vasjutin torjui Urho Nissilän laukauksen eteensä ja Ats Purje tuikkasi KuPS:n tasoituksen tyhjään maaliin.

Tasatuloksesta jäi FC Lahdelle siis kitkerä maku suuhun, vaikka joukkueen tappioton saldo venyi jo 11 ottelun mittaiseksi. Kahden maalin johtoaseman menettäminen jäi harmittamaan.

– Harmittaa tosi paljon. Kyllä tämä menetetyltä kahdelta pisteeltä taas tuntuu, koska meidän olisi pitänyt pystyä tappamaan peli aikaisemmin, Toni Korkeakunnas harmitteli pelin jälkeen.

– Karvas maku tästä jäi, vaikka etukäteen mietittynä yksi piste hyväkuntoista KuPSia vastaan olisi ollut kohtuullinen tulos. Otamme tästä opiksi ja menemme eteenpäin, hän jatkoi.

FC Lahden pelit Veikkausliigassa jatkuvat ensi lauantaina, kun IFK Mariehamn saapuu Lahden Stadionille vieraaksi.

KuPS – FC Lahti 2-2 (0-0)
61. Marko Simonovski 0-1
75. Henri Anier 0-2
77. Hamed Coulibaly 1-2
88. Ats Purje 2-2

FC Lahti: Vasjutin; Taimi (72. Stenio), Hauhia, Jovanovic, Sesay; Paananen, Kärkkäinen, Kuningas (59. Anier (v)); Hostikka, Simonovski (v), Hertsi