placeholder

​Otteluraportti: FC Lahti ja HJK pistejakoon

Ottelu alkoi vauhdikkaasti. Ensimmäinen tilanne syntyi vierailijoille jo ensiminuuteilla, kun Lahden puolustus menetti pallon vaarallisesti. Evans Mensahin laukaus kuitenkin suuntautui Lahden onneksi yli. Muuten ensimmäinen 20-minuuttinen mentiin kotijoukkueen komennossa, mutta vaarallisia paikkoja mustapaidat eivät onnistuneet luomaan.

Puolen tunnin kohdalla HJK otti otteen pelistä. Mensahilla ja Alfredo Moreloksella oli paikkansa, mutta helsinkiläisten laukaukset eivät löytäneet perille. Klubi sai muutaman vaarallisen erikoistilanteen, mutta Lahti kesti jälleen. Ottelun paras paikka siunaantui Juha Piriselle, jonka tulisen kaukovedon Aleksandr Vasjutin torjui komeasti kulmaksi. Tauolle lähdettiin maalittomassa tilanteessa.

Toinen jakso alkoi siitä, mihin ensimmäinen jäi. Kymmenen peliminuutin jälkeen Morelos pääsi ampumaan vapaasti, mutta veto painui niukasti ohi. Vierailijat hallitsivat palloa lähes loppujakson, mutta Lahti piti pallon poissa vaarallisilta maalipaikoilta. Aivan lopussa Lahti sai luotua painetta, mutta laukaukset jäivät puuttumaan. Lopulta pisteet tasattiin 0-0-lukemin.

Ottelun jälkeen FC Lahden kapteeni Mikko Hauhia oli tyytyväinen nollapeliin. Hän myönsi, että pallo menetettiin muutamaan otteeseen vaarallisesti, mutta Lahti selvisi niistä kuivin jaloin. Kapteeni lähetti myös kentänhoitajille terveisiä hyvin hoidetusta työstä.

– Nollapeli on se, mistä lähdimme otteluun ja se piti. Muutaman kerran menetimme pallon helposti. Hyökkäyspelimme ei ollut ihan samalla tasolla edelliseen otteluun verrattuna, mutta saimme muutaman paikan. Kentän kunto ei ole saanut kehuja, mutta kentänhoitajat ovat tehneet upeaa työtä saadakseen kentän edes tuohon kuntoon. Siitä heille kiitos, Hauhia kiittelee.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkekunnas oli Hauhian kanssa samoilla linjoilla. Hänen mielestään puolustuspeli oli kunnossa, mutta hyökkäyksistä puuttui maltti. Hän myönsi, että ensimmäisen jakson viimeiset kymmenen minuuttia joukkue oli hätää kärsimässä, kun kenttätasapaino ei pysynyt.

– HJK:ta vastaan piste on tietysti hyvä, mutta kotona pitäisi voittaa jokainen ottelu. Puolustus toimi muutamaa hetkeä lukuunottamatta hyvin. Ensimmäisellä jaksolla oli kymmenminuuttinen, jolloin olimme huonoja. Kenttätasapainomme ei pysynyt ja vastustaja pääsi hyödyntämään sitä. Hyökkäyksessä meillä ei ollut tarvittavaa malttia. Viimeisellä kolmanneksella emme luoneet sopivia haastamispaikkoja. Hosuimme liikaa. 0-0-tulos oli mielestäni reilu, sillä Vasjutin torjui kertaalleen ja vastustajan maalivahdilla ei tainut olla yhtään torjuntaa, Korkeakunnas kertoo.

FC Lahden härkäviikot jatkuvat jo keskiviikkona kun Kuhnurilauma matkaa Turkuun haastamaan FC Interiä.

FC Lahti:

Vasjutin; Sesay (v), Kärkkäinen, Jovanović, Hauhia; Helmke, Paananen, Kuningas; Nazimov (78′ Hertsi), Simonovski, Shala (65′ Stênio)

– Tommi Leirilaakso

Katso ottelun jälkeinen lehdistötilaisuus alta.