placeholder

​Otteluraportti: FC Lahdelle kauden avausvoitto

Ottelu Helsingin Töölössä lähti tunnustellen käyntiin, mutta mitä pidemmälle ensimmäinen puoliaika eteni, sitä tukevammin FC Lahti istui kuskin paikalle.

FC Lahti loi ottelun ensimmäiset paikat vartin jälkeen. Ensin Kalle Taimi nousi korkeimmalle Mikko Kuninkaan lähettämään kulmapotkuun, mutta pusku karkasi yli maalin. Aavistuksen myöhemmin Santeri Hostikka esitteli tavaramerkkiään eli nopea harhautus, kavennus keskustaan ja laukaus, joka tällä kertaa leijui aavistuksen ohi takakulmasta.

Mustapaidat jatkoivat pallonhallintapeliään, mutta se ei konkretisoitunut todellisiksi maalipaikoiksi. Useat keskitykset HIFK:n puolustus putsasi varmasti. Toisaalta Aleksandr Vasjutin ei joutunut torjumaan ensimmäisellä puoliskolla kertaakaan.

Toinen puoliaika ei olisi voinut Kuhnureiden osalta paremmin alkaa. Hostikka harhautti Matias Hännisen ja tarjoili laidaltaan täydellisen nappikeskityksen luukulle, josta Stenio jatkoi pallon verkkoon. Edes minuuttia ei ollut ehtinyt kulua.

Tämän jälkeen FC Lahti otti jalkaa kaasulta ja HIFK sai otetta. Tovin jälkeen Kim Raimi nousi korkeimmalle kulmapotkussa ja puski kohti alanurkkaa, josta Vasjutin torjui hienosti. Heti perään Vasjutin pelasti kuhnurit toistamiseen, kun tällä kertaa Nnaemeka Anyamele pääsi virittämään laukaustaan.

Enää kolmatta yritystä edes Vasjutin ei kyennyt torjumaan. Xhevdet Gelan lähettämä maannuoliainen kiertyi vastustamattomasti takanurkkaan ja tasoitti ottelun 58. minuutilla.

Lopulta FC Lahden pelastajaksi nousi Mikko Kuningas, joka laukoi ottelun voittomaalin 89. minuutilla vapaapotkusta 25 metristä. Juuri aikaisemmin Nosh A Lody lensi ulos kentältä toisella varoituksella.

Tällä upealla, muurin kiertäneellä vapaapotkumaalilla Kuhnurit juhlivat kauden avausvoittoaan.

– Olen nähnyt tuollaisia vapareita tehtävän, mutta en ole hirveästi tuolta puolelta itse kokeillut. Kovalla luottamuksella lähdin laukomaan ja se upposi, fanien eteen juhlimaan rientänyt Kuningas iloitsi pelin jälkeen.

– Voitto maistui ehdottomasti ja kolmen pisteen potit ovat todella tärkeitä, vaikka peli oli tänään ailahtelevaa. Lauantaina jatketaan tästä, niin olemme hyvässä vauhdissa, ”Kunkku” jatkoi.

Päävalmentaja Toni Korkeakunnas iloitsi voitosta, mutta ei ollut täysin tyytyväinen kuhnureiden esitykseen.

– Tämä oli meiltä kauden heikoin esitys, mutta saimme kolme pistettä. Kaksi edellistä peliä olivat hyviä, mutta saimme vain pisteen. Tällaista tämä futis välillä on. Meillä on kuitenkin kolmesta vierasottelusta kasassa viisi pistettä, joka on hyvä saavutus, Korkeakunnas kertoi.

Keskustelun kääntyessä Kuninkaan vapaapotkuun, nousi hymy Korkeakunnaksen kasvoille.

– Tykkäsin kovasti. Hän on niitä paljon harjoitellut. Kuningas on fiksu pelaaja, jolla on hyvä potkutekniikka. Kai hän näki, että siellä oli reikä. Hyvä maali, ”Toke” kehui.

Iloinen asia FC Lahden kannalta voiton lisäksi oli Pyry Kärkkäisen paluu pelikentille. Kärkkäinen pelasi toisen puoliajan keskikentän pohjalla.

FC Lahden pelit jatkuvat tulevana lauantaina Lahden Stadionilla, johon vierailemaan saapuu sarjanousija JJK.

HIFK – FC Lahti 1-2 (0-0)
46. Stenio 0-1
58. Xhevdet Gela 1-1
89. Mikko Kuningas 1-2

FC Lahti: Vasjutin; Hauhia, Jovanovic, Taimi, Shala; Hostikka (82. Nazimov), Kuningas, Paananen, Hertsi (46. Kärkkäinen); Simonovski (66. Sesay), Stenio