placeholder

​Otteluraportti: Fareed Sadat ampui FC Lahden voittoon

Ensimmäinen puolisko ei montaa tilannetta tarjonnut, mutta ylivoimaisesti paras tontti maalintekoon siunaantui Kuhnureille. Santeri Hostikka hassutti laidallaan pari puolustajaa ja tarjoili takaviistoon Hendrik Helmkelle. Tämän laukaus painui kuitenkin ylärimasta maaliviivalle ja ulos.

Myös Fareed Sadatille tarjoutui paikka maalintekoon Loorents Hertsin tarjoilusta, mutta puoliajalle mentiin maalittomassa tasatuloksessa.

Heti toisen puoliajan alkuun Sadat sai palkintonsa kovasta työstään lahtelaisten hyökkäyksessä. Puolustaja Kalle Taimi nousi mukaan hyökkäykseen, syötti boksiin Sadatille, jonka laukaus upposi kliinisesti takanurkkaan.

– Maali oli juuri sellainen kun haluamme. Olen tosi ilahtunut Sadatin osumasta. Hyökkääjä elää maaleista ja hänelle on myös lempeästi naljailtu niiden puutteesta, mutta tänään hän teki ison maalin. Nämä ovat tärkeitä osumia nuorelle hyökkääjälle, FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas kertoi.

Sadatille ja vaihdosta kentälle tulleelle Oskari Kekkoselle siunaantui vielä parhaat paikat lisämaaleihin, mutta tällä kertaa yksi osuma riitti voittoon. FC Lahden maalilla Aleksandr Vasjutin selvisi vähillä torjuntatöillä.

– Puolustaminen toimi hyvin, eikä vastustajalla ollut montaa paikkaa, vaikka toisella puoliajalla puolustuslinjassamme oli peräti kolme viime vuoden akatemiapelaajaa. Tässä pelissä oli paljon hyviä juttuja ja pala palalta rakennetaan eteenpäin.

Topparina täydet minuutit jälleen luutinut 17-vuotias Paavo Voutilainen pelasi kuin aikamies. Myös Masa Malen sai Korkeakunnakselta kehuja.

– Voutilainen pelaa illasta toiseen kuin olisi aina ollut näissä peleissä mukana. Malen on myös tullut akatemian kautta ryhmäämme mukaan ryminällä. Hän on erittäin mielenkiintoinen pelaaja, joka parantaa koko ajan, ”Toke” kehui.

Kaiken kaikkiaan voitto maistui päävalmentajasta makealle.

– Hallitsevan Viron mestarin päänahka on aina kova juttu, ei näitä kansainvälisiä voittoja suomalaisilla joukkueilla liikaa ole, Korkeakunnas tietää.

FC Lahti pelaa seuraavan kerran ensi viikon tiistaina Mikkelissä, jossa Suomen Cupin ottelussa tulee vastaan MP.

FC Lahti – FCI Tallinn 1-0 (0-0)

47′ Fareed Sadat 1-0

FC Lahti: Aleksandr Vasjutin; Kalle Taimi (72. Joona Tapani), Paavo Voutilainen, Igor Jovanovic, Hassan Sesay (55. Masa Malen); Aleksi Paananen, Pyry Kärkkäinen (73. Oskari Kekkonen); Loorents Hertsi (46. Pavel Nazimov), Hendrik Helmke, Santeri Hostikka (46. Pavel Osipov); Fareed Sadat

Alla voittomaalin iskeneen Fareed Sadatin haastattelu.