placeholder

​Otteluennakko: KuPS – FC Lahti

FC Lahti pelaa tällä hetkellä seuran ennätyksellisessä 10 ottelun tappiottomassa putkessa. Joukkue on kokenut koko kauden aikana ainostaan kaksi tappiota ja toinen niistä tuli KuPSille keväisellä Lahden Stadionilla. Tuolloin kentän kunto oli vielä heikko, ja KuPS osasi hyödyntää olosuhteet paremmin taistelupalloksi muuttuneessa kamppailussa.

Tällä kertaa olosuhteet ovat kuitenkin huomattavasti paremmat ja se mahdollistaa monipuolisemman syöttövalikoiman. Samalla myös pelin luonne tulee muuttumaan.

– Matsi tulee olemaan hyvin erilainen siinäkin mielessä, ettei vastustaja tule vain rikkomaan peliä. KuPS on hyvässä vireessä ja on kotikentällään ennakkosuosikki, mutta me olemme myös valmistautuneet hyvin. Tiedämme, mitä on vastassa, päävalmentaja Toni Korkeakunnas painottaa.

KuPS on parantanut otteitaan kahdessa edellisessä kamppailussa, joissa joukkue otti voitot PS Kemiä ja HIFKiä vastaan. Sitä aikaisemmin kuopiolaiset eivät olleet voittaneet kuuteen otteluun.

Kuopiolaiset vahvistuivat viime viikolla myös paluumuuttajalla, kun Petteri Pennanen palasi takaisin kasvattajaseuransa riveihin. Petteri ehti tehdä maalin heti ensimmäisessä ottelussaan HIFKiä vastaan.

– Pennanen oli hyvässä kunnossa ja oma itsensä kentällä. Hän on taitava ja juonikas laatupelaaja, joka tuo myös erikoistilanneosaamista. Hänen lisäkseen keskikentän kolmikko Saxman (Ville), Savolainen (Saku) ja Gabriel (Ruben) ovat vahva sydän joukkueelle, ”Toke” tietää.

FC Lahti jäi viime kierroksella 1-1 tasapeliin RoPSia vastaan ja samalla myös kolmen kamppailun mittainen voittoputki katkesi. Ottelu oli viihdyttävä ja tasainen, mutta voitto jäi uupumaan hyvästä yrityksestä huolimatta. Joukkue onkin keskittynyt lisää hyökkäyspelaamisen parantamiseen.

– Meidän pitää olla maltillisempia ja selkeämpiä hyökkäyspelaamisessa. RoPSia vastaan hieman hosuimme. Olemme viilanneet paljon viimeisen kolmanneksen pelaamista, Korkeakunnas kertoo.

FC Lahden terveystilanne on kaikin puolin hyvä. Pitkäaikaispotilaiden Pavel Osipovin ja Drilon Shalan lisäksi sivussa ovat ainoastaan Fareed Sadat ja pelikieltoa kärsivä Hendrik Helmke.

– Fareedilla on ollut paljon epäonnea mukana tällä kaudella. Se läpimurto, joka oli vahvasti tuloillaan, on ikävä kyllä siirtynyt vähän myöhemmäksi. On ollut takareisivaivaa, nilkkavammaa ja kuumetta. Hän on motivoitunut poika, joka tekee kyllä valtavasti töitä päästäkseen kuntoon, Korkeakunnas kertoo.

KuPS – FC Lahti pelataan lauantaina 22. heinäkuuta Savon Sanomat Areenalla klo 17.00. Ottelu on katsottavissa livenä IS Extra ja Ruutu+ palvelussa. Pääset striimin pariin tästä:

Laita vedot sisään tästä ja tuet samalla myös FC Lahtea:

Tunnusta väriä! FC Lahden fanituotteet kätevästi verkkokaupastamme > seamchip.fi/fclahti