placeholder

​Otteluennakko: Ilves – FC Lahti

FC Lahti aloitti kauden keskiviikkona Seinäjoella, josta tuliaisena oli tasapelipiste. Tulos oli kelvollinen sarja-avauksesta, varsinkin kun se tuli yhtä suosikkia vastaan. Lisäksi kuhnureiden esitys oli kaiken kaikkiaan positiivinen ja joukkue paransi otteitaan pelin edetessä.

– Ensimmäisen pelin jännitys on ohi ja ilmapiiri joukkueessa on hyvin innostunut sekä motivoitunut. Hyvä startti näkyy siinä, kaikki ovat täynnä intoa, FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas kertoi otteluun valmistavan harjoituksen jälkeen.

Toivottavasti lauantaina FC Lahti ottaa seuraavan askeleen ja samalla myös liigakauden ensimmäisen voiton Ilveksen vieraana, mutta haaste tiedetään jälleen suureksi. Tamperelaisten viime kauden hyvät otteet saattoivat tulla joillekin puskista, mutta nyt viimeistään Ilveksen yllätysmomentti on täysin ohi.

Tupsukorvat voivat olla jopa vahvempia kuin viime vuonna. Joukkue pystyi pitämään kiinni talismaanistaan Emile Tendengistä, jonka lisäksi joukkue vahvistui talvella muun muassa lahtelaisille tutuilla Jani Tanskalla ja Ariel Ngueukamilla. Isoin menetys Ilvekselle oli viime kauden tulokkaaksi valittu Mikael Soisalo, jonka ura jatkuu Englannissa.

Ilves esiintyi talven Suomen Cupissa edukseen ja kaatoi myös FC Lahden lohkovaiheessa numeroin 2-0. Keltapaidat etenivät kilpailussa aina välieriin asti, kunnes taival katkesi HJK:ta vastaan. Lauantain kamppailu on Ilvekselle sarja-avaus Veikkausliigassa.

FC Lahden huomio on kuitenkin edelleen tiukasti omassa tekemisessä. Keskiviikon ottelussa nähtiin monia hyviä asioita, joista yksi oli makedonialaisen Marko Simonovskin maali debyytissään. Myös puolustuspeli oli kurinalaista, prässipeli tehokasta ja hyökkäykset monipuolisia. Vielä tietysti riittää parannettavaa.

– Tästä on tulossa täysin erilainen kamppailu jo pelkästään sen takia, että Ilveksen pelitapa on hyvin erilainen verrattuna SJK:hon. Tietysti olemme miettineet ja analysoineet vastustajan tarkasti. Heidän vahvuudet ja heikkoudet ovat löydetty, Korkeakunnas kertoo.

Kuhnureiden pelaajatilanne muuttuu aavistuksen SJK-ottelusta. Stenion pelilupaa odotellaan edelleen ja oletusarvo on, että brassihyökkääjä saattaa tehdä huomenna liigadebyyttinsä. Poissa sen sijaan ovat Hassan Sesay, Pyry Kärkkäinen sekä Pavel Osipov.

Ilves – FC Lahti pelataan lauantaina 8.4 Ratinan stadionilla klo 16.00. Lahdessa ottelun suorana lähetyksenä näyttävät Sporttiravintola Seiväs (Vapaudenkatu 16, 2. krs.) sekä Pub Iloinen Kulkija (Jalkarannantie 2).

Ottelu on katsottavissa livenä IS Extra ja Ruutu+ palvelussa. Pääset striimin pariin tästä: http://www.is.fi/liveottelut/veikkausliiga/art-2000005144682.html

Laita tästävedot sisään tästä ja tuet samalla myös FC Lahtea: https://www.veikkaus.fi/fi/pitkaveto?sportId=1&myPartnerId=717668

FC Lahden kausikortit saat myös kätevästi verkkokaupastamme: https://www.seamchip.fi/fclahti