placeholder

​Otteluennakko: HJK – FC Lahti

FC Lahti matkaa Helsinkiin kelpo päänahka vyöllään, sillä viikko sitten hallitseva mestari IFK Mariehamn kaatui Lahdessa maali-iloittelun jälkeen peräti 6-2. Jos kevätkaudella maalinteko oli ajoittain todella kovan työn takana, niin tällä hetkellä hyökkäyspeli kulkee iloisesti. Vielä kesäkuun puolivälissä FC Lahti oli toiseksi vähiten maaleja tehnyt joukkue. Reilut kuusi viikkoa myöhemmin sama joukkue onkin pöllyttänyt verkkoja neljänneksi eniten.

Kuhnureiden alkukauden supertiivis puolustuspeli on aavistuksen kärsinyt hyökkäävämmässä pelityylissä, mutta vain vähän. FC Lahti on edelleen HJK:n jälkeen vähiten maaleja päästänyt joukkue tällä kaudella. Hyvää puolustusta sunnuntaina tarvitaankin, sillä HJK:lla on sarjan tehokkain hyökkäyskalusto. Vaikka tähtipelaaja Alfredo Morelos jätti joukkueen, on seuran uusi hankinta Filip Valencic päässyt nopeasti rytmiin Helsingissä. Taustalla tulitukea antavat Evans Mensah ja Akseli Pelvas.

Lisäksi kotonaan HJK on ollut vakuuttava. Yhdeksästä kotipelistä joukkue on voittanut kahdeksan ja pelannut kertaalleen tasan.

– Meillä on vain voitettavaa HJK:ta vastaan. He ovat suuria ennakkosuosikkeja, jotka ovat kotonaan pelanneet erinomaisesti. Meillä on myös peli kulkenut ja maalihanat on auki. Tässä tilanteessa on kiva lähteä haastamaan sarjaa ylivoimaisesti johtavaa joukkuetta, kertoo Lahden päävalmentaja, heinäkuun kuukauden valmentajaksi valittu Toni Korkeakunnas.

HJK johtaa sarjaa kymmenen pisteen erolla VPS:aan, joka on toisena. FC Lahti puolestaan on kolmannella sijalla vain pisteen perässä Vepsusta. Sunnuntain taistoa voi siis luvalla kuvailla kärkikamppailuksi.

Ja mielenkiintoinen taistelu Töölössä on varmasti tulossa. Viime visiitillä Helsingissä FC Lahti juhli maistuvaa 4-1 vierasvoittoa. Sellainen olisi tilauksessa tälläkin kertaa.

– Se fiilis ottelun jälkeen on edelleen tarkassa muistissa ja sen haluaa kokea uudelleen. HJK on kuitenkin sen tasoinen joukkue, että meidän pitää onnistua erinomaisesti voittaaksemme, mutta se on mahdollista, Korkeakunnas tietää.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen keväällä Lahden Stadionilla päättyi tasaisten vaiheiden jälkeen maalittomaan tasatulokseen.

FC Lahdella on hyvä terveystilanne otteluun, sillä Kalle Taimi on ainoana pelaajana loukkaantuneena sivussa.

HJK – FC Lahti pelataan sunnuntaina 6.8.2017 Telia 5G Arenalla klo 15.00. Ottelu on katsottavissa livenä IS Extra ja Ruutu+ palvelussa. Pääset striimin pariin tästä:

Laita vedot sisään tästä ja tuet samalla myös FC Lahtea:

Tunnusta väriä! FC Lahden fanituotteet kätevästi verkkokaupastamme > seamchip.fi/fclahti