placeholder

​Otteluennakko: FC Levadia – FC Lahti

Mikään ei ole sinisempää, kuin taivas, joka on voittanut tuhat myrskyä. Mikään ei ole kauniimpaa, kuin mustapaitaiset Kuhnurit vihreällä shakkilaudalla. FC Lahti lähtee tiistaina kohti myrskyä ja Tallinnaa, kun se kohtaa harjoitusottelussa FC Levadian.

FC Lahti matkaa Tallinnaan samalla miehistöllä, jolla se kohtasi lauantaina Nõmme Kaljun. Alla oleva tappio toimi hyvänä herätyksenä koko joukkueelle ja nyt pienessä otteluruuhkassa olevat Kuhnurit pääsevät puristamaan viimeiset mehut itsestään ennen lyhyttä lomaansa. Voitokkaan alkukauden jälkeen Kalju-ottelu oli pohjakosketus, josta päävalmentaja Toni Korkeakunnaksen mukaan ei ole suunta muualle kuin ylös.

Vastustaja FC Levadia on yhdeksänkertainen Viron mestari ja viime kauden hopeamitalisti. Lahti-ottelu on tallinnalaisten toiseksi viimeinen ottelu ennen maaliskuun alussa alkavaa sarjaa, joten peli lienee piirun verran valmiimpaa. Levadia kävi talven aikana Suomessa, Eerikkälässä, jossa se hävisi Turun Palloseuralle, mutta voitti FC Interin. Myös hävityssä TPS-ottelussa virolaiset olivat niskan päällä. Talven aikana loistavia esityksiä ovat esittäneet Viron maajoukkueessakin esiintyneet Rimo Hunt ja Siim Luts. Puolustuksen tukena ja turvana olevalta Hindrek Ojamaalta löytyy vyöltään myös maaotteluita. Maalivahtikaksikko Priit Pikker ja Vladislav Tsvetkov muodostavat erittäin kilpailukykyisen parin. Etenkin nuoren Tsvetkovin nimi kannattaa pitää mielessä.

FC Lahdella ja FC Levadialla on pitkä historia keskinäisissä otteluissaan. Joukkueet kohtasiva vuoden 2007 Uusi Lahti Cupissa. Tuolloin Lahti selvitti itsensä jatkoon vasta rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Vain Mikko Hauhia ja Pyry Kärkkäinen olivat nykymiehistöstä mukana ottelussa. Molempia seuroja on edustanut virolaisen jalkapallon legenda, Indrek Zelinski.

Alkaako FC Lahden hiihtoloma voitonjuhlilla vai pystyvätkö tallinnalaiset pistämään Kuhnureille kampoihin? Paistaako aurinko jälleen Lahteen pilvien raosta?

FC Levadia – FC Lahti 23.2.2016 kello 16:15 Lillekülan jalkapallohallissa!

– Tommi Leirilaakso