placeholder

​Otteluennakko: FC Lahti – VPS

Veikkausliigaa on pelattu viimeiset kaksi viikkoa kovalla tahdilla ja lauantain kamppailu on kuhnureille peräti neljäs kahteentoista päivään. FC Lahti on pelannut tämän puristuksen kuitenkin hyvin, sillä ensin tuli voitto Maarianhaminassa, jonka jälkeen joukkue on pelannut maalittomat tasatulokset HJK:ta ja FC Interiä vastaan.

Vaikka urakka onkin ollut haastava, ei jalat ole FC Lahden pelaajilla loppumassa kesken.

– Jalka kantaa, kunhan mieli kestää. Meidän pitää jaksaa keskittyä ja tehdä sovittuja asioita. Se on isompi asia kuin jalat, FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas tietää.

Edelliset vastukset ovat olleet todella kovia, ja sitä se on myös lauantaina. VPS on sarjassa kolmantena, eikä joukkue ole hävinnyt kuin kerran edelliseen yhdeksään otteluun. Pelillisesti VPS muistuttaa hieman HJK:ta, sillä vaasalaiset luottavat vahvaan pallonhallintaan ja lyhytsyöttöpelin voimaan.

– Vepsu on omanlaisensa joukkue tässä sarjassa. Sillä on täysin oma identiteetti, joka on heidän vahvuutensa, mutta samalla se on myös hieman ennalta-arvattava. Hyvä joukkue on vastassa ja varsinkin vieraissa he ovat olleet vahvoja, ”Toke” kertoo.

Ennen kaikkea FC Lahti on keskittynyt omaan tekemiseensä ja hyökkäyspelinsä rukkaamiseen. Nolla on pysynyt omassa päässä nyt kolmessa ottelussa peräkkäin, mutta kuhnurit eivät ole saaneet laukaustakaan maalia kohti kahteen viimeiseen otteluun.

– Haluamme palata siihen, mitä pystyimme tekemään Ahvenanmaalla. Edelliset kaksi peliä ovat menneet vähän sumussa, emmekä ole pelanneet niin hyvin kuin osaamme. Ratkaisut hyökkäyksessä ovat olleet verkkaisia tai jääneet puolitiehen. Hyökkäyskolmanneksen asioihin olemme kiinnittäneet huomiota, Korkeakunnas kertoo.

FC Lahti sai Interiä vastaan jobinpostia, sillä Drilon Shala loukkasi polveaan ja on lauantaina sivussa. Shalan lisäksi poissa ovat Kalle Taimi, Fareed Sadat ja Joona Tapani. Sen sijaan Hassan Sesay on kuin onkin pelikunnossa lauantaina, vaikka hän sai kovan tällin kylkeensä Interin vieraana.

FC Lahti – VPS pelataan lauantaina 3.6 Lahden Stadionilla klo 17.00. Ottelu on katsottavissa livenä IS Extra ja Ruutu+ palvelussa. Pääset striimin pariin tästä:

Laita vedot sisään tästä ja tuet samalla myös FC Lahtea:

FC Lahden kausikortit saat myös kätevästi verkkokaupastamme: https://www.seamchip.fi/fclahti