placeholder

​Otteluennakko: FC Lahti – SJK

Joukkueet kohtaavat toistamiseen vain kuukauden sisään, sillä kauden avausottelussa Seinäjoella jäätiin 1-1 tasatulokseen. Tuossa ottelussa oli aineksia parempaan lopputulokseen, mutta lopulta Marko Simonovskin maalilla tullut pistekin oli hyvä saavutus.

SJK:n ainoan maalin kuukausi sitten iski Billy Ions, joka on yltynyt alkukaudesta hurjaan iskuun. Viidessä ottelussa hyökkääjällä on kasassa jo neljä osumaa, jolla hän jakaa maalipörssin kärkisijaa Njazi Kuqin sekä Alfredo Morelosin kanssa. Leveyttä SJK:n hyökkäyksessä riittää. Uruguaylaisvahvistus Facundo Guichon on tehnyt pari näyttävää maalia ja tuonut juonikkuutta SJK:n yläkertaan. Lisäksi hyökkäyksessä on paljon nopeutta myös lahtelaisille tutun Aristote Mboman myötä.

Keskikentällä FC Reippaan kasvatti Matti Klinga on pelannut vahvan alkukauden Johannes Laaksosen kanssa. Vahvistuksia tuli myös liigakauden kynnyksellä kokeneen Erfan Zenelin myötä.

Kun katsoo viime kauden pronssimitalistin nimilistaa, on pieni yllätys, että joukkueella on viiden pelin jälkeen kasassa vain yksi voitto. SJK on kokenut tappiot niin Ilvekselle kuin PS Kemille. Tappio oli tulossa myös HIFK:ta vastaan viime kierroksella, mutta joukkue nousi viime minuuteilla tasapeliin. SJK:n kone on yskinyt alkukaudesta ja päävalmentajalla Sixten Boströmillä riittää töitä kurssin kääntämiseksi.

FC Lahdella onkin edessä haasteellinen kamppailu. Viime kierroksella voitto JJK:ta vastaan karkasi toisella puoliajalla, kun Tomi Petrescun lähettämä kulmapotku meni suoraan maaliin. Sään puolesta ottelu muistutti loppuvaiheessa enemmän lumisotaa kuin jalkapalloa. Kaikesta huolimatta tasapeli oli FC Lahdelle pettymys, jota lähdetään korjaamaan lauantaina.

– Joukkue on hyvin motivoitunut ja sisuuntunut. Emme voittaneet Seinäjoella, vaikka mahdollisuudet siihen olivat. Myös JJK-pelistä jäi hampaankoloon, joten haluamme todella ottaa sen ensimmäisen kotivoiton huomenna, päävalmentaja Toni Korkeakunnas korostaa.

Korkeakunnas tietää, että sisuuntunut on myös vastustaja.

– Vaikka tuloksia ei ole tullut, niin SJK:lla on silti kasassa yksi sarjan kovimmista joukkueista. Heillä on nimekäs ja pystyväinen joukkue, jolla on ollut epäonneakin matkassa alkukaudesta. ”Toke tietää.

SJK:lta puuttuvat ottelusta loukkaantuneet Mehmet Hetemaj, Jarkko Hurme sekä Matej Hradecky.

FC Lahden pelaajatilanne on sen sijaan erimomainen, sillä Masa Malen on ainoa varma poissaolija Pavel Osipovin lisäksi. Moni edustuksen pelaaja onkin huomenna FC Lahti Akatemian ottelussa mukana.

– Viisi pelaajaa menee Akatemian mukaan. Meillä on ideaalitilanne siinä mielessä, että kilpailu pelipaikoista on todella kovaa ja nuoret pelaajat saavat tärkeitä minuutteja Akatemiassa ennen kuin kutsu käy edustuksen peliin, Korkeakunnas iloitsee.

FC Lahti – SJK pelataan lauantaina 6.5 klo 17.00 Lahden Stadionilla. Ottelu on katsottavissa livenä IS Extra ja Ruutu+ palvelussa. Pääset striimin pariin tästä: http://www.is.fi/liveottelut/veikkausliiga/art-2000005192856.html

HUOM!!! Classic Motor Show varaa lauantaina Lahden stadionin ja Isku Areenan hiekkakentän kaikki parkkitilat klo 17.00 saakka. Autot kannattaa siis laittaa parkkiin Fellmannin puiston ympäristöön.

Katso myös Aleksi Paanasen mietteet ottelusta alta.

Lauantain kuuden Veikkausliigaottelun kierros lauantaina 6.5. on vapaasti katsottavissa Ruudussa. Veikkausliiga on lauantaina mukana myös Veikkauksen Vakio 1:ssä.

Laita vedot sisään tästä ja tuet samalla myös FC Lahtea: https://www.veikkaus.fi/fi/pitkaveto?sportId=1&myPartnerId=717668

FC Lahden kausikortit saat myös kätevästi verkkokaupastamme: https://www.seamchip.fi/fclahti