placeholder

​Otteluennakko: FC Lahti – RoPS

Kuhnurit lähtee otteluun suurella itseluottamuksella, sillä edellisellä kierroksella mustapaidat murjoi FC Interiä vieraskentällä lukemin 6-1. Makedonialaiskärki Marko Simonovski iski ottelussa hattutempun. Myös Hendrik Helmke ja Kalle Taimi saivat tehtyä kauden ensimmäiset maalinsa.

Maalintekijöitä tarvitaankin monelta rintamalta, kun FC Lahti taistelee loppukauden rajusti SM-mitaleista. Tällä hetkellä FC Lahti on sarjassa toisena, mutta mitalitaistelu takana on todella tiivis. Siitä kertoo, että kuudennella sijalla oleva IFK Mariehamn väijyy vain viiden pisteen päässä Kuhnureista.

Siksi vain täydet kolme pistettä kotikentällä tyydyttää FC Lahden joukkuetta. Lisäksi joukkue lähtee taistoon revanssihengessä, sillä mustapaidat eivät ole vielä RoPSia onnistuneet tällä kaudella kaatamaan. Rovaniemellä FC Lahti hävisi 0-1, kun Lahdessa päädyttiin 1-1 pistejakoon.

RoPS on sarjassa yhdeksäntenä ennen sunnuntaita, yhdeksän pistettä karsintaviivan yläpuolella. Rovaniemeläisten sarjapaikka alkaa olla varmistettu, mutta kylläisinä RoPS ei Lahteen saavu. Pitää muistaa, että RoPS on ollut Lahdessa viime vuosien saatossa tyly vieras. Viidestä edellisestä visiitistä pisteet on matkannut napapiirille peräti neljä kertaa ja kerran on päädytty tasapeliin.

– RoPS on erilainen vastustaja kuin muut ja he pelaavat omalla selkeällä tavallaan. Tuloksellisesti olemme pelanneet heitä vastaan huonosti. Paljon olemme saaneet tilanteita, mutta emme ole saattaneet niitä loppuun asti, FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas kertoo.

Kaikki liigamatsit mukaan lukien FC Lahti on edellisen kerran juhlinut RoPSista voittoa syksyllä 2015. RoPSin viime viikkojen vire on kuitenkin ollut huono, sillä joukkue matkaa Lahteen allaan kolme perättäistä tappiota maalierolla 2-7. Nyt on hyvä aika maksaa kalavelat.

– Totta kai haluamme voittaa kotikentällä. Viimeksi Lahdessa (vs KuPS) jäimme tasapeliin erinomaisesta esityksestä huolimatta. Hyvä peli ei tässä vaiheessa kautta kuitenkaan ole niin tärkeä kuin hyvä tulos. Pelillisesti olemme nyt kauden parhaassa vireessä, niin se tietysti edesauttaa myös tuloksien saamista. Meidän tavoite on vain kolme pistettä RoPSia vastaan.

FC Lahdelta puuttuu ottelusta pitkäaikaisloukkaantuneiden lisäksi Aleksandr Vasjutin, Masa Malen, Paavo Voutilainen ja Joona Tapani. Kaikki muut ovat pelikunnossa.

FC Lahti – RoPS pelataan sunnuntaina 24.9. Lahden Stadionilla klo 18.30. Ottelu on katsottavissa suorana IS Extra ja Ruutu+ palvelussa. Pääset striimin pariin tästä:

Laita vedot sisään tästä ja tuet samalla myös FC Lahtea:

Tunnusta väriä! FC Lahden fanituotteet kätevästi verkkokaupastamme > seamchip.fi/fclahti