placeholder

​Otteluennakko: FC Lahti – KuPS

FC Lahti koki viime kierroksella napapiirillä kauden avaustappionsa, kun RoPS oli parempi luvuin 1-0. Mustilla Kuhnureilla oli ottelussa omat tilaisuutensa, mutta niitä ei hyödynnetty tarpeeksi tehokkaasti. Perjantaina on siis hyvä tilaisuus päästä kiillottamaan kilpeä kotiyleisön eteen.

– Se peli oli iso pettymys. Teimme Rovaniemellä kohtuullisen paljon asioita hyvin, mutta hakkasimme päätämme RoPS:n puolustusmuuriin. Haluamme palata takaisin voittojen tielle, se on nyt päällimmäisenä mielessä, kertoo FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Sarjakolmosena oleva KuPS on kuitenkin suuri haaste. Joukkueiden välillä on vain pisteen ero, mutta kuopiolaiset ovat olleet niskan päällä viime kohtaamisissa. Suomen Cupissa KuPS voitti talvella 4-2. Viime kauden kolmesta kohtaamisesta tuloksena olivat kaksi tasapeliä ja tappio. Revanssinälkää riittää kuhnurileirissä, sillä edellinen voitto kuopiolaisista on syksyltä 2015.

KuPS on muuttunut jonkin verran viime kaudesta, valmennusporrasta myöten. Mitään täysin yllättävää on kuitenkaan tuskin edessä, sillä päävalmentaja Jani Honkavaara sekä apuvalmentaja Mike Keeney ovat Toni Korkeakunnakselle tuttuja herroja. Kaksikko toimi ”Token” apuna FC Viikingeissä vuosina 2008 ja 2009.

– He ovat osaavia ja ammattitaitoisia futisjätkiä. Hyvän startin ovat saaneet uudessa paikassa. Erityisen ilahduttavaa KuPSilla on ollut oman kasvatin Urho Nissilän nousu läpimurtopelaajaksi. Hänen kanssaan pitää olla tarkkana, Korkeakunnas tietää.

”Token” mainitsema 21-vuotias Nissilä on tosiaan ollut vaarallinen ja paukuttanut jo neljä maalia. Tulitukea on antanut härkämäinen hyökkääjä Gbolahan Salami kolmella osumallaan. HJK:sta Kuopioon siirtynyt Sebastian Sorsa puolestaan tarjoaa laidaltaan vaarallisia keskityksiä.

FC Lahden puolustus on kuitenkin ollut vankka koko alkukauden ja Aleksandr Vasjutinin selän taakse on päässyt ainoastaan viisi palloa, joka on vähiten koko sarjassa. Hyökkäyspelissä on kuitenkin ollut hiottavaa ja harjoituksissa on etsitty lääkkeitä maalinteon edistämiseksi.

– Pelillisesti tämä tulee muistuttamaan varmasti enemmän SJK-peliä, johtuen ihan olosuhteista, mutta otimme opiksi RoPS-ottelusta. Meidän täytyy hoitaa hommat paremmin omassa boksissamme, mutta olla myös terävämpiä ja kovempia vastustajan alueella.

Puolustus saa siis painia perjantaina, mutta se saa painia täydellä miehistöllä, sillä toppari Igor Jovanovic on kuntoutunut ja on huomenna mukana kokoonpanossa. Sivussa on siis ainoastaan pitkäaikaisloukkaantunut Pavel Osipov.

– Tämä tilanne luo meille positiivista päänvaivaa, ”Toke” hymyilee.

FC Lahden joukkueesta pientä ekstralatausta otteluun saavat savolaistaustaiset Aleksi Paananen sekä Pyry Kärkkäinen, jotka saivat KuPS:n paidassa tulikasteensa Veikkausliigassa.

Huomisessa kotiottelussa myös 1967 SM-kultaa voittaneen Lahden Reippaan pelaajat kokoontuvat yhteen vastaanottamaan puuttuvat kultamitalit 50 vuoden jälkeen. Lue lisää:

FC Lahti – KuPS pelataan perjantaina 19.5 klo 18.30 Lahden Stadionilla. Ottelu on katsottavissa livenä IS Extra ja Ruutu+ palvelussa. Pääset striimin pariin tästä:

Laita vedot sisään tästä ja tuet samalla myös FC Lahtea:

FC Lahden kausikortit saat myös kätevästi verkkokaupastamme: https://www.seamchip.fi/fclahti