placeholder

​Otteluennakko: FC Lahti – JJK

Mustat Kuhnurit aloitti kauden kolmella vierasottelulla, joista tuloksena olivat kaksi tasapeliä (SJK ja Ilves) ja voitto HIFK:ta vastaan. Veikkausliiigakausi on vasta nuori, mutta se on lähtenyt lahtelaisten osalta hyvin käyntiin.

Samaa ei voi sanoa lauantain vastustajasta JJK:sta, jolla on kolmen pelin jälkeen edelleen avausvoitto ottamatta. Kettupaidat pelasi HIFK:n kanssa maalittoman tasapelin, mutta hävisi IFK Mariehamnille ja HJK:lle, jotka tosin molemmat ovat mestarisuosikkeja. Päävalmentajalla Juha Pasojalla riittää mietittävää puolustuspelinsä kanssa, sillä joukkue on päästänyt jo kymmenen maalia kolmea tehtyä vastaan.

JJK:lla on kasassa nuori ja mielenkiintoinen ryhmä, johon kokemusta tuovat sellaiset jyrät kuten Mikko Manninen, Patrick Poutiainen, Tomi Petrescu ja lahtelaisillekin tuttu Tommi Kari. FC Lahti ja JJK kohtasivat toisensa myös talven Suomen Cupissa, jossa jyväskyläläiset kokivat 2-3 tappion. Vastustaja on siis tuoreessa muistissa.

– JJK on varmasti yksi liigan yhtenäisimmistä joukkueista, joka on koostettu kaupungin omista pojista. He haluavat näyttää kaikille epäilijöilleen ja tulevat pelaamaan kovalla sykkeellä. Meillä ei ole mitään syytä vähätellä heitä, päävalmentaja Toni Korkeakunnas painottaa.

Helsingissä FC Lahden otteissa näkyi yli kahden viikon tauko peleistä, mutta huonommasta päivästä huolimatta joukkue raapi kasaan viime hetken voiton Mikko Kuninkaan maalilla. Se osoitti joukkueelta luonnetta ja ennen kaikkea tarvittavaa sitkeyttä.

– Onnistumiset vapauttavat aina ilmapiiriä ja lisää joukkueen itseluottamusta. Nousu viime pelissä voittoon ei ainakaan vähentänyt sitä. Viime kaudella haimme ensimmäisen vierasvoiton vasta syyskuussa (4-1 vs HJK), niin onhan tämä mukavampi tilanne, ”Toke” myöntää.

Lauantaina peliä on tarkoitus kehittää taas muutamalla naksauksella eteenpäin. Ilmassa on suuren jalkapallopäivän tuntua, kun FC Lahti pääsee ensimmäistä kertaa pelaamaan tällä kaudella kotiyleisön eteen. Koska kuhnureiden teemana viime viikkoina on ollut maalinteko, viittaisi se myös viihdyttävään lauantai-iltapäivään.

– Isoin kehitysalueemme on ollut murtautumispelaaminen ja miten pääsemme paremmille sektoreille tekemään maaleja. Pelinrakentelu ja puolustaminen ovat olleet hyvällä tasolla, mutta siihen vaikeimpaan olemme kiinnittäneet erityistä huomiota, Korkeakunnas kertoo.

FC Lahden terveystilanne otteluun on erinomainen, sillä ainoastaan pitkäaikaisloukkaantunut Pavel Osipov ei ole käytettävissä. Kuhnurit saa kokoonpanoonsa takaisin Hendrik Helmken, joka on kärsinyt pelikieltonsa ja valmis kentälle.

FC Lahti – JJK pelataan lauantaina 29.4 klo 16.00 Lahden Stadionilla. Ottelu on katsottavissa livenä IS Extra ja Ruutu+ palvelussa. Pääset striimin pariin tästä: http://www.is.fi/liveottelut/veikkausliiga/art-2000005177211.html

Laita vedot sisään tästä ja tuet samalla myös FC Lahtea: https://www.veikkaus.fi/fi/pitkaveto?sportId=1&myPartnerId=717668

FC Lahden kausikortit saat myös kätevästi verkkokaupastamme: https://www.seamchip.fi/fclahti