placeholder

​Otteluennakko: FC Lahti – JJK

FC Lahden joukkue palasi keskiviikkona harjoituksiin viikon talviloman jälkeen. Pieni tauko teki joukkueelle kokonaisuudessa hyvää. Nyt akut on ladattu preseasonin viimeistä puristusta varten.

Vielä edessä on kuitenkin Suomen Cupin lohkovaiheen päätösottelu JJK:ta vastaan. Kyseessä on niin sanotusti E-lohkon jumbofinaali, jossa panoksia ei ole kummallakaan. Siksi tämä peli tullaankin käyttämään ennen kaikkea oman pelin kehittämiseen.

– Haluan, että löydämme sen saman tason kuin mitä oli virolaisjoukkueita vastaan. Saimme pelattua pitkiä pätkiä pallon kanssa suhteellisen kontrolloidusti ja peli oli ajoittain valmiinkin näköistä. Sitä pitäisi kehittää entisestään, päävalmentaja Toni Korkeakunnas kertoo.

Vastassa on siis Veikkausliigaan noussut JJK, jonka talvi on Lahden tavoin ollut vaikea. Joukkue kärsi kauden avausottelussaan karmean 1-9 tappion KuPSille ja seuraavassakin kohtaamisessa tuli 0-4 tappio Hakalle. Tämän jälkeen joukkue nosti tasoaan ja voitti MP:n. Ilvekselle JJK hävisi 0-1.

FC Lahden osalta edessä on myös kasvojenpesu Mikkelin Palloilijoille koetusta 2-3 tappiosta. Pelaajien terveystilanteen osalta lähtökohdat ovat huomattavasti paremmat, vaikkakin joukkue sai lisää jobinpostia sunnuntain viimeistelyharjoituksissa. Pavel Osipovin polvi vääntyi pahasti ja edessä saattaa olla pitkäkin huili.

– Harmittaa paljon Osipovin puolesta. Polvi kuvataan huomenna ja tiedämme sitten lisää, Korkeakunnas kommentoi.

Lisäksi sivussa ovat Pyry Kärkkäinen, Jasse Tuominen ja Kalle Taimi, joka tosin on poissa lähinnä varotoimenpiteenä.

Positiivinen asia puolestaan on, että Hendrik Helmken pelilupa on kunnossa ja hän saanee virallisen debyyttinsä FC Lahden paidassa maanantaina. Lisäksi Drilon Shala teki vuoden jatkosopimuksen ja on jälleen käytettävissä.

– Luulen, että Drilon on voitontahtoisimpia pelaajia mitä tiedän. Ei ole montaa pelaajaa, joka vihaa niin paljon häviämistä kuin hän. Drilonin motivaatiotaso on myös korkealla mönkään mennen viime kauden takia. Hän on meille hyvä lisä kokemuksensa ja monikäyttöisyytensä ansiosta, ”Toke” kehuu Kuhnurien luottosoturia.

Suomen Cupin E-lohkon kamppailu FC Lahti – JJK pelataan maanantaina 6. maaliskuuta Mukkulan kuplahallissa klo 18.00. Jos et pääse paikan päälle, niin Fanseat näyttää ottelun suorana lähetyksenä.