placeholder

​Otteluennakko: FC Lahti – IFK Mariehamn

Maaottelutauko on ohi, jalkoja ja mieltä on lepuutettu, joten tiukkaakin tiukempi mitalitaistelu saa torstaina luvan jatkua. Sijoille 2-4, jotka vievät eurokentille ensi kaudeksi, on tunkua. KuPS on sarjassa kakkosena, mutta FC Lahti ja Ilves ovat vain kolmen pisteen päässä väijymässä. Toisaalta IFK Mariehamnilla on matkaa hopealle ainoastaan kuusi pistettä.

Selvää siis on, että voitto suuntaan tai toiseen tässä vaiheessa kautta voi olla ratkaiseva. FC Lahden ainoa tavoite onkin antaa IFK:lle samanlainen opetus kuin joukkueen edellisellä visiitillä Lahden Stadionilla. Tuolloin heinäkuun lopussa pelatussa ottelussa Kuhnurit juhli 6-2 voittoa valkopaidoista. Kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi myös FC Lahden voittoon.

Kotipelit ovat olleet kuitenkin vaikeita Kuhnureille viime viikkoina. Kolmessa edellisessä kotipelissä tuloksena on tappio, kaksi tasapeliä ja kaksi tehtyä maalia. Valmistautumista on hieman hankaloittanut, ettei FC Lahti ole päässyt harjoittelemaan luonnonnurmella viimeiseen kahteen viikkoon ollenkaan.

– Me keskitymme vain asioihin, joihin voimme vaikuttaa, mutta kyllä meidän pitää pelata kotikentällämme eri lailla. Pitää ymmärtää olosuhteet ja lähtökohdat otteluun, päävalmentaja Toni Korkeakunnas kertoo.

Torstain vastustaja IFK Mariehamn on hyvässä syysvireessä. Vielä jokin aika sitten IFK näytti olevan ulkona mitalitaistosta, mutta niin vain viime vuoden mestarijoukkue on nostanut itsensä mukaan keskusteluun. Saarelaiset ovat edellisestä neljästä ottelusta voittaneet kolme ja hävinneet ainoastaan HJK:lle. Samalla myös hyökkääjän Aleksei Kangaskolkan maalimäärä on kasvanut jo 15 kaappia korkeaksi.

– IFK Mariehamnilla on selkeä identiteetti ja pelitapa, mutta he ovat päästäneet enemmän maaleja kuin viime vuonna. Vastus on kova ja hankala, mutta meillä on ollut hyviä kohtaamisia ja olemme onnistuneet heitä vastaan. Siitä yritämme nyt jatkaa.

Haaste on kova, mutta FC Lahti on valmiina. Harjoituksissa on ollut hyvä vireystila ja jokainen pelaaja on valmis antamaan kaikkensa voiton eteen.

Pientä päänvaivaa Korkeakunnaksella tosin tuo pelaajatilanne, sillä Santeri Hostikka, Paavo Voutilainen ja Henri Anier pelasivat kaikki isoja minuutteja maajoukkueissa. Lisäksi Kalle Taimi ja Igor Jovanovic ovat loukkaantuneina sivussa.

– Pientä kierrätystä ja muutoksia kokoonpanoon tulee varmasti näiden asioiden takia. Uskon, että se on meille kuitenkin pelkästään eduksi. Nämä tilanteet yhdistävät ja vahvistavat meitä, Korkeakunnas painottaa.

– Odotan innolla huomista peliä. Ilmassa on paljon hyviä merkkejä, Korkeakunnas jatkaa.

FC Lahti – IFK Mariehamn pelataan torstaina 12.10. Lahden Stadionilla klo 18.30. Ottelu on katsottavissa suorana IS Extra ja Ruutu+ palvelussa. Pääset striimin pariin tästä:

Laita vedot sisään tästä ja tuet samalla myös FC Lahtea:

Tunnusta väriä! FC Lahden fanituotteet kätevästi verkkokaupastamme > seamchip.fi/fclahti