placeholder

​Otteluennakko: FC Lahti – IFK Mariehamn

Mustat Kuhnurit lähtevät taistoon hyvällä itseluottamuksella. Viime kierroksella kahden maalin johto karkasi käsistä, mutta vaikean KuPS:n vieraana pistekin oli ennakkoon ajatellen hyvä tulos. Nyt joukkue haluaa kuitenkin takaisin voittokantaan kiinni.

FC Lahti ja IFK Mariehamn kohtasivat edellisen kerran 23. toukokuuta Ahvenanmaalla. Tuolloin FC Lahti otti hienon 2-0 vierasvoiton kauden parhaalla esityksellä.

– Menimme siihen otteluun kahden matsin tappioputkessa. Lähtökohdat eivät olleet parhaat, mutta pelillinen ilme oli loistava, päävalmentaja Toni Korkeakunnas muistaa.

Siitä voitosta lähti nyt 11 ottelun mittaiseksi venynyt tappioton putki. Korkeakunnas haluaa nähdä samanlaisen peli-ilmeen kentällä myös lauantaina.

– Siinä pelissä parasta oli meidän hyökkäyspelaaminen. Se sama rentous ja ilo olisi kiva nähdä huomenna.

IFK Mariehamn on tällä hetkellä sarjassa viidentenä, vain kaksi pistettä kolmantena olevaa FC Lahtea perässä. Joukkue on pelannut kolme tasapeliä putkeen, mutta niitä edelsi hieno 5-0 voitto FC Interistä.

Ahvenanmaalla luotetaan samaan sapluunaan, joka toi joukkueelle mestaruuden viime kaudella. IFK puolustaa matalalla ja hyökkää aggressiivisesti vastaan, kun tilaisuus tulee. Aleksei Kangaskolkka on johtanut tietä iskemällä 10 maalia ”Grönvittille”. Tulitukea on antanut laidoilta Robbin Sellin ja Brian Span.

– Meidän täytyy pitää hyvä kenttätasapaino koko pelin. Emme voi ylihyökätä, koska vastaiskuissa IFK Mariehamn on parhaimmillaan. Tarvitsemme hyökkäykseen oikean rytmin ja nopeuden, ”Toke” tietää.

Alkukaudesta Kuhnureiden oli vaikea onnistua maalinteossa, mutta tämä ongelma on poistunut kesällä. Hyökkääjistä Marko Simonovski on tehnyt kuusi maalia ja Stenio viisi. Lisäksi virolaishyökkääjä Henri Anier osui heti toisessa liigaottelussaan ja Fareed Sadat on taas pelikunnossa. Laidoilla Loorents Hertsi ja Santeri Hostikka ovat olleet tehokkaita.

– En muista, että minulla olisi ollut näin monipuolista ja tasokasta hyökkäystä, ”Toke” miettii ja jatkaa.

– Itse asiassa kilpailua on kaikille pelipaikoille jai pelaajat tietävät, ettei vapaamatkustajille ole paikkaa. Treeneissä pitää osoittaa joka päivä kuuluvansa kokoonpanoon. Tämä on minulle poikkeuksellinen tilanne, mitä olen liigassa valmentanut. Nautitaan tästä, koska huomenna kaikki voi olla toisin, Korkeakunnas nauraa.

FC Lahti – IFK Mariehamn pelataan lauantaina 29. heinäkuuta Lahden Stadionilla klo 17.00. Ottelu on katsottavissa livenä IS Extra ja Ruutu+ palvelussa. Pääset striimin pariin tästä:

Laita vedot sisään tästä ja tuet samalla myös FC Lahtea:

Tunnusta väriä! FC Lahden fanituotteet kätevästi verkkokaupastamme > seamchip.fi/fclahti