placeholder

​Otteluennakko: FC Lahti – FC Inter

Kuhnurit pelasi edellisen kerran sunnuntaina Helsingissä, josta joukkue nappasi tasapelipisteen mukaan ottelun päätyttyä maalittomana. Samalla joukkueen tappioton putki venyi 13 ottelun mittaiseksi ylivoimaisen sarjajohtajan vieraana.

Varsinkin ensimmäisen puoliajan esitys HJK:ta vastaan oli hyvä ja mikäli FC Lahti pystyy yhtä ennakkoluulottomaan sekä aggressiiviseen esitykseen, on joukkue vahvoilla myös FC Interiä vastaan. Kuhnureiden hyökkäyspelaaminen on tällä hetkellä vaarallisinta koko kauden aikana, mutta puolustuspeli on edelleen tiivistä. Tähän sapluunaan joukkue luottaa myös torstaina.

FC Interissä puolestaan on käynyt turbulenssia sitten viime kohtaamisen, joka päättyi Turussa maalittomaan tasatulokseen. Shefki Kuqi sai väistyä päävalmentajan tehtävistä ja ohjakset otti apuvalmentajana seurassa aikaisemmin toiminut italialainen Fabrizio Piccareta. Uuden käskyttäjän myötä FC Inter palasi voittokantaan kolmen voitottoman ottelun jälkeen kaatamalla HIFK:n selvästi 3-0.

– Turussa on käynyt myllerrys viime aikoina. Se Inter, joka pelasi HIFKiä vastaan, pelasi vapautuneesti ja melko vauhdikkaasti pallonhallinnan kautta. Se oli pirteä esitys heiltä, mutta me olemme valmiita, kertoo päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Sinimustaraidallisten hyökkäys oli sarjan ehkä vaarallisin jo entuudestaan, mutta Mika Ojalan paluu Turkuun vahvisti sitä entisestään. Samalla myös vanha tehokaksikko Timo Furuholm-Mika Ojala palasi yhteen vuosien tauon jälkeen. Joukkueella on heittää hyökkäykseen lisäksi nuori, mutta väkivahva Benjamin Källman tai Njazi Kuqi. Joukkueen maalia vartioi lahtelaisillekin tuttu Henrik Moisander, joka on toipunut loukkaantumisestaan. Lisäksi Interin puolustus vahvistui ottelun aattona Norjasta Suomeen palanneella Tero Mäntylällä.

– Inter lähti suuresti satsaten tähän kauteen ja heiltä löytyy rosterista kaksi joukkueellista Veikkausliigatason pelaajia. Meidän pitää onnistua erityisen hyvin voittaaksemme, mutta miksi emme onnistuisi? Teimme sunnuntaina HJK:n täysin aseettomaksi ensimmäisellä puoliajalla ja ottelu oli hyvin näpeissä, Korkeakunnas muistuttaa.

Ennen torstaita joukkueiden välillä on viiden pisteen ero. FC Lahti on sarjassa kolmantena, FC Inter seitsemäntenä. Sarja on kuitenkin edelleen niin tiivis, että täydellä pistepotilla asemat voivat muuttua hurjasti suuntaan tai toiseen. Selvää on, että FC Lahdelle ei kelpaa ottelusta mikään muu kuin voitto.

– Me keskitymme omaan tekemiseen. Tällaisen härkäviikon alkutaipaleella on tärkeää pitää pelaajat henkisesti ja fyysisesti virkeinä. Ei tässä ehdi mitään uutta lähteä miettimään.

FC Lahdelta puuttuvat ottelusta varmuudella Kalle Taimi ja Henri Anier.

FC Lahti on tehnyt myös pelaajasopimuksen nuoren, tänään 18 vuotta täyttävän Nuutti Laaksosen kanssa. Kouvolan Susien kasvatti on murtautunut tällä kaudella FC Lahti Akatemian avauskokoonpanoon ja harjoitellut edustuksen kanssa viimeiset kaksi kuukautta.

– Halusimme siirtoikkunan umpeutuessa varmistaa, että hän on meidän käytettävissämme jos kehitys jatkuu samanlaisena kuin nyt. Hän on nopeajalkainen kaveri, jonka fysiikka on nykyään sillä tasolla että pystyy kamppailemaan miesten kanssa. Nuutti on hyvä poika, ”Toke” kuvailee.

FC Lahti – FC Inter pelataan torstaina 10.8.2017 Lahden Stadionilla klo 18.30. Ottelu on katsottavissa livenä IS Extra ja Ruutu+ palvelussa. Pääset striimin pariin tästä:

Laita vedot sisään tästä ja tuet samalla myös FC Lahtea:

Tunnusta väriä! FC Lahden fanituotteet kätevästi verkkokaupastamme > seamchip.fi/fclahti