placeholder

​Otteluennakko: FC Lahti – FC Haka

Viime viikonloppuna FC Lahti voitti harjoitusottelussa Viron mestarin FC Floran paluumuuttajan Xhevdet Gelan maalilla. Vaikka kausi on vielä nuori, niin Kuhnurien pelaamisessa nähtiin jo paljon sovittuja asioita.

– Flora-ottelu oli rohkaiseva esitys meiltä. Puolustuspelaaminen oli hyvää ja saimme luotua maalipaikkoja, mutta pallolisessa pelaamisessa on vielä tekemistä. Olemme oikeassa suunnassa, vaikka parannettavaa tietysti riittää, päävalmentaja Toni Korkeakunnas kertoo.

– Odottavalla kannalla ollaan. Jos cupin kenraaliharjoitukset olivat tempoltaan hieman väsyneet, niin odotan pirteää ensi-iltaa huomiselta, hän jatkaa.

Viime vuonna FC Lahti aloitti Suomen Cupin niin ikään Hakaa vastaan. Tuolloin päädyttiin 1-1 tasatulokseen. Kumpikaan joukkue ei edennyt lohkosta jatkoon.

– Viime vuonna aloitimme cupin huonosti, eikä kilpailu lähtenyt meidän osalta lentoon oikein missään vaiheessa. Nyt olemme valmiimpia, minkä lisäksi meillä on kalavelkoja maksettavana. Hyvä peli on tulossa, Korkeakunnas uskoo.

Kuhnurit ovat viettäneet niin sanottua testiviikkoa, jonka aikana on mitattu pelaajien nopeutta ja kestävyyttä. Se tietysti tuo otteluun omia haasteitaan, kun pelilliset asiat ovat olleet hieman taka-alalla. Lisäksi pelaajatilanne ei ole täysin ideaali. Artjom Vjatkinin pelilupa ei ole vielä saapunut, ja myös Stenion peliluvan kanssa on pientä häikkää. Brassihyökkääjän osalta on kuitenkin pieni sauma päästä avauspeliin mukaan.

Lisäksi nuoret pelaajat Eemeli Virta, Nuutti Laaksonen, Timi Voutilainen ja Tomi Kult pelaavat huomenna FC Lahden A-poikien mukana SM-karsintaa. Tästä kuitenkin alkaa kolmen pelin härkäviikko, joten kaikille tullaan antamaan näyttöpaikkoja. Kuhnurit kohtaa keskiviikkona harjoitusottelussa Hongan Espoossa ja lauantaina pelataan taas Suomen Cupia Helsingissä.

– Ne jotka eivät avaa nyt, pelaavat sitten keskiviikkona FC Honkaa vastaan. Meidän pitää olla huolellisia ja katsoa, ettei tämän härkäviikon aikana tule turhia poisjääntejä, ”Toke” tietää.

Suomen Cupin lohkovaiheen ottelu FC Lahti – FC Haka pelataan lauantaina 27. tammikuuta Mukkulan kuplahallissa klo 13.00.