placeholder

​OmaSP Otteluraportti: Lahti avasi vuoden 2019 voitolla

Ensimmäinen puoliaika oli Lahden selvää hallintaa, eikä KTP:n päässyt Lahden kenttäpuoliskolle kuin harvakseltaan. Pelin ensimmäisestä osumasta vastasi vapaapotkusta Josu. Josun vasen lapikas puhui tulisesti ja pallo painui vastustamattomasti KTP:n maaliin.

Ensimmäisen puoliajan loppupuolella kypsästi keskikentällä esiintynyt Eemeli Virta koki kovia ja hänet jouduttiin vaihtamaan pois kentältä. Hänen paikkansa kentältä otti Matias Niuta.

Puoliajalle siirryttiin 1-0 tilanteessa.

Toisella puoliajalla puntit tasoittuivat ja KTP pystyi hyökkäämään aiempaa organisoidummin. Vierailla oli useita mahdollisuuksia tasoittaa lukemat, mutta varmaotteinen Patrick Rakovsky toimi Lahden maalinsuulla viimeisenä lukkona.

Kummankin joukkueen vaihtoruletti rikkoi peliä ja Lahti sai kerättyä rivinsä uudestaan toisen puoliajan vanhetessa. Toisen puoliajan loppupuolisko oli jälleen Lahden hallintaa ja helpottava 2-0 osuma syntyi Martisen jalasta. Pallo pelattiin KTP:n maalille ja se jäi pyörimään pelaajaruuhkaan. Pallo ajautui Martiselle, joka laukoi pelivälineen tyylikkäästi yläkulmaan.

Lahden päävalmentaja Sami Ristilä oli ottelun jälkeen tyytyväinen mies ja kehui suojattiensa otteita.

– Ensimmäinen puoliaika oli meiltä erittäin hyvää pelaamista puolustus ja hyökkäyssuuntaan. Olimme aktiivisia, puolustettiin eteenpäin ja voitettiin palloja yläalueella. Prässäsimme organisoidusti ja pääsimme hyville maalipaikoille, Ristilä ruotii.

– KTP tuli toiselle puoliajalle vahvemmin. Puolet jaksosta oli KTP:n lievää hallintaa ja he loivat vaarallisia vastahyökkäyksiä. Saatiin kuitenkin oma peli kasaan ja tehtiin tarvittava 2-0 -ratkaisumaali.

Keskikentällä koko ottelun urakoinut Matti Klinga sai luotsilta suitsutusta. Myös ensimmäisen ottelunsa Lahden paidassa pelannut Jean-Cristophe Coubronne oli pelipäällä.

– Erityismaininta Klingalle, joka oli tänään erinomainen. Mielestäni Coubronne oli tänään myös erinomainen, hän pelasi aktiivisesti ylöspäin ja puolusti vahvasti.

Uusista hankinnoista Jani Tanska, Jerónimo Amione ja Erik Törnros eivät olleet Lahden vahvuudessa KTP:tä vastaan.

– Jani tulee mukaan tämän kuukauden aikana. Hän on kärsinyt pienistä vaivoista ja harjoittelee vielä omalla ohjelmalla. Törnrosilla on ollut myös pientä vaivaa ja hän sattui tulemaan kipeäksikin äskettäin, niin ei ollut mitään järkeä riskeerata häntä. Amione on vielä lämpöisessä odottelemassa viisumiaan. Hän on innoissaan ja ostanut jo
talvitakinkin valmiiksi, Ristilä kertoo.

Joukkueen rakennus on edennyt Ristilän mukaan hyvin ja jalkeilla on iskukyinen ryhmä. Täysin valmis joukkue ei kuitenkaan vielä ole.

– Olen tyytyväinen siihen, että olemme saaneet niitä pelaajia, jotka ovat halunneet tulla Lahteen tekemään tätä meidän juttua. Yllättävänkin nopeasti saatiin ne muutamat pelaajat tuohon, ketkä haluttiinkin. Ollaan nyt siinä tilanteessa, että 2 – 3 pelaajan kanssa tullaan sopimukset tekemään. Saattaa olla, että vähän myöhemmäksi jätetään sopimuksien teot, sillä haluamme nähdä miten nämä pelaajat suoriutuvat ja miten nuoret onnistuvat. Puolustukseen tarvitsemme pelaajan, se on ihan selvä. Tarvitaanko muualle, niin se nähdään myöhemmin, kun saadaan Amionet ja Törnrosit tuohon mukaan.

– Erityisen tyytyväinen olen siihen, että asenne päivittäisessä tekemisessä ja henki joukkueessa on erittäin hyvä.

Joukkueen valmennusryhmään kuuluva Pekka Lagerblom urakoi joukkueen topparina reilun puoliajan verran. Nähdäänkö häntä kentällä myös jatkossa?

– Se on pirun hyvä pelaaja tuo Pekka, Ristilä päättää arvoituksellisesti.

FC Lahti:
Josu
Martinen

Rakovsky; Hauhia, Viitikko, Lagerblom (55´ Jokinen), Coubronne (80´ Verkko); Virta (41´ Niuta), Klinga, Martinen, Josu; Salmikivi, (70´Sadik), Kult (75′ Sälpäkivi)