placeholder

​Nuori lupaus Pyry Lampinen FC Lahteen

Hyökkäävissä rooleissa viihtyvä pelaaja on 16-vuotias ja 176-senttinen. Lampinen on lahtelaisen jalkapallokoulun kasvatti ja ensimmäinen liigasopimuksen saanut FC Lahti United -toiminnassa mukana ollut pelaaja.

Lampisen vahvuuksia kentällä ovat hänen itsensä mielestä hyvä laukaus, syöttötaito ja hyvä pelikäsitys. Kuusysin kasvatti lähtee hyvillä mielin treenaamaan ja toivoo kehittyvänsä kauden aikana paljon. Myös liigadebyytti siintää unelmissa.

– Sopimuksesta on tietysti todella hyvät fiilikset. Hyvillä fiiliksillä lähden treeneihin. Minulla on hyvä laukaus. Myös syöttötaitoni on todella hyvä. Pelikäsitykseni luen myös vahvuudekseni. Odotan tietysti Veikkausliiga-debyyttiä ja miesten pelejä alle ja sitä, että kehityn pelaajana, Lampinen kertoo.

FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä on tyytyväinen nuoreen lupaukseensa. Hän kehuu Lampista määrätietoiseksi ja juoksuvoimaiseksi pelaajaksi. Ristilän mukaan Lampinen on ansainnut paikkansa liigaringissä, eikä ole vain aistimassa tunnelmaa.

– Lampinen on erittäin määrätietoinen pelaaja, joka tietää haluavansa ammattilaiseksi. Hän on monipuolinen hyökkäyspään pelaaja ja luontainen kymppipaikalla. Lampisen vahvuuksia ovat juoksuvoima ja viimeistelykyky. Hänestä huomaa, että hän on täällä kehittyäkseen, ei aistimassa tunnelmaa, Ristilä kehuu lupaustaan.

Lampisella on vyöllään myös maaotteluita Suomen paidassa ikäluokkansa maajoukkueessa. Lampinen on avannut jo maalitilinsä kansainvälisillä kentillä. Kuluneella kaudella Lampinen pelasi FC Kuusysissä Uudenmaan Kolmosta ja BSM-sarjaa.