placeholder

​Mujunen: Kauden tärkein peli

Kuhnureilla on edessään mielenkiintoinen syksy ja viimeiset viisi liigakierrosta. Sitä se on ehdottomasti myös Miikka Mujusella, joka nousi Aleksandr Vasjutinin loukkaantumisen myötä FC Lahden ykkösveskariksi kauden tärkeimpien pelien kynnyksellä.

– Totta kai se tuntuu hyvältä pelata niissä peleissä, joilla on merkitystä. Aikaisempina vuosina tilanne ei ole ollut tämä, Mujunen kertoo.

21-vuotias Mujunen debytoi Veikkausliigassa jo kaudella 2013. Viime vuonna läpimurto ykkösvahdin paikalle oli lähellä, mutta vakava loukkaantuminen sotki suunnitelmat ja veivät miehen sairastuvalle lähes vuodeksi.

Tällä kaudella FC Kuusysin kasvatille on tullut vastuuta viidessä ottelussa. Nuoren maalivahdin pelit ovat menneet nousujohteisesti.

– Pelien sisällä on tapahtunut ailahteluita, mutta kahden viimeisen matsin suunta on ollut ylöspäin. Hyvin mielin olen sen suhteen.

Lauantaina FC Lahdella on edessään tiukka taisto Tampereella Ilveksen vieraana. Tupsukorvat ovat vain kolmen pisteen päässä Kuhnureista vaanimassa samoja sijoituksia.

– Kauden tärkein peli tähän mennessä. Ei meillä ole muuta tavoitetta kuin ottaa se kolme pistettä ja toivottavasti nollapelin kautta. Ei tule olemaan helppoa, koska Ilves on hyvä joukkue, mutta mielestäni me olemme parempia, Mujunen kertoo.

Mujusen mukaan Lahti tulee luottamaan loppukaudella samaan reseptiin, joka toi joukkueen tähän pisteeseen. Se on tiukka puolustaminen ja yhteen hiileen puhaltaminen.

– Jokainen jätkä tekee hommia koko jengille. Joukkuehenki on ollut suuri osa menetystä tällä kaudella, Mujunen tunnustaa.

Ja lauantaina sama resepti vie Kuhnurit toivottavasti vierasvoittoon.

Ilves – FC Lahti pelataan lauantaina 30.9. Tammelan stadionilla klo 17.00. Ottelu on katsottavissa suorana IS Extra ja Ruutu+ palvelussa. Pääset striimin pariin tästä:

Laita vedot sisään tästä ja tuet samalla myös FC Lahtea:

Tunnusta väriä! FC Lahden fanituotteet kätevästi verkkokaupastamme > seamchip.fi/fclahti