​Mikko Hauhian komea ura päätökseen

FC Lahden pitkäaikainen kapteeni ja puolustuksen luottomies Mikko Hauhia päättää komean pelaajauransa. Lahtelaisen jalkapallokoulun kasvatti Hauhia edusti FC Lahtea kaudet 2003-2007 ja 2011-2019. Lahden lisäksi hän edusti HJK:a ja tanskalaista Akademisk Boldklubia. Hauhia pelasi urallaan myös liki 50 maaottelua nuorten ja B-maajoukkueissa.

Hauhia itse kertoo, että hänen komeaan uraansa mahtuu paljon ainutlaatuisia hetkiä. Hän on kiitollinen, että on saanut pelata pitkään ja terveenä. Tunnollisena pelaajana tunnettu Hauhia on omien sanojensa mukaan antanut itselleen mahdollisuuden lopettaa jo useana vuonna, mutta nyt puolustaja kokee, että on oikea hetki siirtyä sivuun.

– Aika monta vuotta on takana ja mahtavia hetkiä ja suuria tunteita päässyt kokemaan hienojen ihmisten kanssa. Yksittäisistä jutuista ensimmäisinä mieleen nousevat tietysti liiganousu, mestaruudet, pronssi ja Santeri Hostikan europaikan varmistanut maali. Ennen kaikkea olen saanut työskennellä hienojen ihmisten kanssa. Lopettamispäätökseen johti monta asiaa. Mielestäni on hyvä hetki siirtyä sivuun, kun pelaamisesta vielä nauttii täysillä. Vaikka vielä olisi ollut motivaatiota pelata, niin nyt on elämässä uusien asioiden aika ja hyppy täysillä työelämään. Minulla on sillä saralla uusia ja mielenkiintoisia haasteita ja suuri motivaatio kehittyä niissä asioissa tulevaisuudessa, Hauhia pohjustaa.

Pelaamisen ohella Hauhia on opiskellut ja tehnyt töitä kymmenen vuoden ajan. Se on vaatinut paljon reissaamista ja Hauhia kokeekin, että nyt hän voi vihdoin antaa enemmän aikaa läheisilleen.

– Olen opiskellut ja tehnyt töitä kymmenen vuotta pelaamisen ohella. Se on sisältänyt paljon reissaamista ja elämä on ollut ajoittain aika hektistä. Siinä on pakostakin laiminlyönyt läheisiä ja ystäviä. Nyt voin varmasti keskittyä aikaisempaa enemmän myös heihin ja antaa heille aikaa, Hauhia kertoo.

Lopuksi Hauhia haluaa kiittää pitkällä matkalla häntä tukeneita ihmisiä. Hän toteaa, että yhteisellä matkalla on ollut mukavaa. Vaatimattomaan tapaansa Hauhia uskoo, että hän on useimmiten täyttänyt paikkansa kentällä.

– Jalkapallo on antanut minulle paljon ja lahtelaisyleisö on ollut osa matkaani. En voi kuin suuresti kiittää. Iso kiitos myös pelikavereille, valmentajille, seuran taustoille, seuraihmisille ja perheelle ja ystäville, kaikille, jotka ovat olleet mukana tällä hienolla matkalla. Olen iloinen, että sain pelata näin pitkään ja terveenä. Kivaa on ollut, toivottavasti myös muillakin. Nyt on aika siirtyä uusien mielenkiintoisten juttujen ja haasteiden pariin, Hauhia lopettaa.

FC Lahti kiittää Mikko Hauhiaa yhteisistä vuosista. Hauhia on ollut iso osa lahtelaisjoukkueen sydäntä. Hän on ollut hienona esimerkkinä kentällä ja sen ulkopuolella koko uransa ajan. FC Lahti toivottaa Mikko Hauhialle menestystä tulevaisuuden poluilla!