placeholder

​Matias Niuta FC Lahteen

Niuta on lahtelaisen jalkapallokoulun kasvatti ja oli suuressa roolissa tällä kaudella FC Lahti A:n mestaruusjahdissa. Viime kauden päätteeksi hän juhli B-nuorten pronssimitaleita FC Kuusysin riveissä. Niuta on 17-vuotias ja 170-senttinen.

Niuta on tyytyväinen kuluneeseen kauteen ja uuteen sopimukseensa. Hän kuitenkin korostaa, että hänen pitää tehdä joka päivä töitä kehittyäkseen lisää pelaajana. Ensi kauden tavoitteet keskikenttä miehellä ovat selkeät.

– Totta kai nyt tuntuu hyvältä, sillä sopimus on ollut tavoitteena. Tämä kausi oli minulle seuraava askel eteenpäin pelaajana. Pääsin pelaamaan hyvässä joukkueessa ja samaan aikaan treenaamaan FC Lahden kanssa. Se on kehittänyt minua pelaajana. Ensi kaudella haluan jatkaa kehittymistä ja olisi hienoa päästä pelaamaan miesten pelejä ja saada debyytti Veikkausliigassa, Niuta kertoo.

Keskikentän johtavana pelaajana tunnettu Niuta ei anna pienen kokonsa haitata. Hän näkee vahvuudekseen puolustamisen ja johtajuuden. Niuta on myös periksiantamaton ja hyvä kaksinkamppailuissa.

– Omiksi vahvuuksiksini näen puolustuspelaamisen ja johtamisen keskikentällä. En ole iso, mutta en pelkää mennä kaksinkamppailuihin, ja yleensä voitan ne, nuori keskikenttämies paaluttaa.

Niuta on pyörinyt ikäluokkansa maajoukkueringin liepeillä, mutta maaotteluita hänelle ei vielä ole kertynyt. Niuta esiintyi FC Lahden paidassa jo viime talvena voitokkaassa harjoitusottelussa PK Keski-Uusimaata vastaan pelaten 45 minuuttia.