placeholder

​Marko Simonovski Lahteen

Sopimus on kestoltaan vuoden mittainen. Simonovski siirtyy Lahteen Kazakstanin Valioliigan FK Šahtjor Karagandasta.

Simonovski on maansa suurseuran Vardar Skopjen kasvatti, mutta Makedonian pääsarjassa hyökkääjä löi läpi Metalurgin riveissä. Neljän Metalurg-kauden aikana mies pääsi pelaamaan myös Eurooppa Liigan karsintoja ja debytoi Makedonian maajoukkueessa 2012. Kotimaastaan Simonovski siirtyi Venäjän Valioliigan Amkariin, josta hyökkääjän tie vei kauden jälkeen Kroatian pääsarjaan RNK Splitin riveihin.

Viimeisimmän kautensa Simonovski vietti Kazakstanin Valioliigassa, ensin Jetisu FK:ssa ja viimeisimpänä Alexei Eremenko seniorin alaisuudessa FK Šahtjor Karagandassa. Maaleja makedonialainen viimeisteli Kazakstanissa viisi 27 pelaamassaan ottelussa.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas kuvaa uutta hyökkääjäkaappausta juoksuvoimaiseksi ja hyväksi pelinrytmittäjäksi. Simonovski on myös hyvä joukkuepelaaja. Makedonialainen tuo samalla kokemusta nuoreen hyökkäyskalustoon.

– Simonovski on kovissa seuroissa keitetty kokenut pelaaja. Hän on juoksuvoimainen ja hyvä suojaamaan palloa ja rytmittämään peliä. Hän on hyvä joukkuepelaaja ja saa myös muut pelaajat pelaamaan paremmin. Kilpailu kärjessä kovenee, Korkeakunnas analysoi tuoretta sopimuspelaajaa.

Hyökkääjä itse on Suomessa ensimmäistä kertaa. Hän on vakuuttunut FC Lahdesta ja haluaa pian pelaamaan.

– Olen ensimmäistä kertaa Suomessa. En vielä tiedä juuri mitään Lahdesta, mutta seura, joukkue ja kaupunki vaikuttavat hyvälle. Haluan päästä pelaamaan ja aion tehdä täällä maaleja, Simonovski lupaa.


Kausikortit Veikkausliigakaudelle 2017 osoitteesta: https://www.seamchip.fi/fclahti