​Loorents Hertsi palaa tuttuun paitaan

FC Lahden lisäksi Hertsi on pelannut Veikkausliigaa Vaasan Palloseuran paidassa. Ykköstä hän on puolestaan pelannut FC Lahden lisäksi FC Hämeenlinnassa ja AC Oulussa. Viime kaudella Hertsi oli mukana nostamassa AC Oulua liigaan pelaten 19 ottelua. Näissä syntyi viisi maalia. Yhteensä Hertsi on pelannut 165 Veikkausliiga-ottelua.

Hertsi itse on mielissään paluusta Lahteen. Omien sanojensa mukaan hän tuo tullessaan voitontahtoa ja kokemusta. Hertsi haluaa FC Lahden olevan ensi kaudella rohkea ja taisteleva joukkue.

– Minulla on mahtavat fiilikset, kun pääsen taas kotiin ja pääsen pukemaan FC Lahden paidan päälle. Siitä on taas hetki vierähtänytkin. On ihan mahtavaa tulla takaisin. Tuon joukkueeseen tietynlaista asennetta ja voitontahtoa. Sen lisäksi minulla alkaa olla jo kokemustakin, joten tässä pystyy jo vähän auttamaan joitain pelaajia ja viemään hommaa eteenpäin. Odotan, että olemme ensi kaudella korkealla ja pelaamme hyvää futista. Olemme rohkeita ja taistelevia. Henkilökohtaisena tavoitteenani on pelata mahdollisimman paljon ja auttaa joukkuetta voittamaan. Jos jokunen maali ja syöttö tulisi, niin se olisi plussaa, Hertsi hymyilee.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli on innoissaan uudesta pelaajasta. Hän kehuu Hertsiä niin ihmisenä kuin pelaajana ja kertoo samaistuvansa hänen asenteeseen. Zenelin mukaan Hertsi tuo joukkueen pelaamiseen paljon lisäarvoa.

– Olemme katselleet aikaisemmin otteita Hertsin pelaamisesta ja nähneet hänen otteitaan AC Oulussa tänä vuonna. Siellä on monta asiaa, jotka yhdistävät meitä, muun muassa hänen tyylinsä pelata. Ihmisenä, näin lyhyen jakson jälkeen, hän on aivan uskomaton ja huikea persoona, hyvä urheilija ja futari. Hän tuo meille lisäarvoa. Ja jos joku on sellainen pelaaja, johon samaistun, että hän aina vetää täysillä ja tunteella ja haluaa voittaa, mutta on silti pilke silmäkulmassa ja rakastaa sitä, mitä tekee, niin se on Hertsi. Jopa minä saan hänestä energiaa joukkueen lisäksi, Zeneli suitsuttaa.

Hertsin sopimuksen myötä FC Lahdella on kasassa 13 pelaajasopimusta, mutta ennen joulua luku saattaa vielä kasvaa. Seuraa FC Lahden kanavia ja varmista myös paikkasi ensikauden otteluihin ostamalla kausikortti verkkokaupasta.