placeholder

​Loorents Hertsi jatkaa FC Lahdessa

24-vuotias Hertsi palasi täksi kaudeksi takaisin kotikaupunkiinsa Lahteen kahden Vaasassa vietetyn vuoden jälkeen. Hertsi on tehtaillut tällä kaudella 29 ottelussa kolme maalia ja antanut neljä maaliin johtanutta syöttöä. Lukemat ovat samanlaiset kuin FC Lahden pronssikaudella 2014, jolloin hän teki neljä maalia ja alusti yhtä monta. Ihan kuin nuori mies ei olisi koskaan lähtenytkään.

Nyt kun myös vuoden jatkosopimus on kourassa, niin FC Reippaan kasvatilla on ymmärrettävästi hyvät tunnelmat.

– En edes miettinyt muita vaihtoehtoja. Homma on toiminut hyvin ja vielä kun hoidamme loppukauden kunnialla loppuun, tulee ensi kaudesta vielä parempi, Hertsi korostaa.

Hertsi on ollut tyytyväinen peliesityksiinsä, mutta tarkempien analyysien aika on vasta myöhemmin. Tärkeitä pelejä on vielä kourallinen edessä.

– Henkilökohtaisesti on mennyt ihan hyvin, mutta kausi on edelleen kesken. Haluamme saada europelit takaisin Lahteen. Hyvistä asetelmista lähdetään loppukauden peleihin ja mitaleista taistellaan loppuun asti, laitaväkkärä alleviivaa.

– Kaikki loppukauden ottelut ovat kovia taistelupelejä, joissa asenne ratkaisee. IFK Mariehamn on seuraava vastus ja se on taas erittäin tärkeä matsi. Meidän täytyy näyttää parasta osaamistamme, Hertsi tietää.

Hertsi debytoi Veikkausliigassa kaudella 2013 FC Lahden paidassa. Yhteensä hän on pelannut liigassa 135 ottelua, joissa on syntynyt 14 maalia.