placeholder

​Kuhnurit Lahti Basketballin vieraana

Kuhnuri-ikoni Rafaelin kunniaksi Suurhallin parketilla pelattiin futsal-ottelu, jossa Rafaelin joukkue kohtasi Kuhnureiden toimistolle siirtyneen Jussi Länsitalon joukkueen. Rafael itse suoritti ottelun alussa ylösheiton.

Lahti Basketballin pelaajat kunnioittivat myös jalkapalloilevia vieraita tarjoamalla kovatasoisen ottelun. Kotijoukkue karkasi helsinkiläiseltä HBA-Märskyltä taukoon mennessä 50-33 -johtoon. Tauolla parketille astuivat Kuhnurit.

Rafaelin joukkueen muodostivat itse illan sankarin lisäksi Paavo Voutilainen ja Mikko Kuningas. Jussi Länsitalon joukkueessa puolestaan viilettivät Santeri Hostikka ja FC Lahden Hall of Fame -pelaaja Konsta Hietanen. Kuuden minuutin ottelu alkoi vauhdikkaasti ja Rafael onnistui viimeistelemään kantapäällään joukkueensa 1-0 -johtoon. Tiukan ottelun vei nimiinsä Rafaelin joukkue lukemin 3-2. Taiston tauottua oli Kuhnureiden nuorukainen Paavo Voutilainen haltioissaan.

– Tämä oli hieno tapahtuma. Ihan mahtavaa. Pelistä jäi mieleen se, että nollasin Santeri Hostikan, Voutilainen heittää kuittia Hostikan suuntaan.

Toinen illan juhlakaluista, Jussi Länsitalo, piti myös tapahtumaa hienona. Hän nautti pelaamisesta. Tuore myyntipäälikkö väläytteli mahdollisuutta, että tällaiset tapahtumat saavat tulevaisuudessa jatkoa.

– Oli todella hauskaa. Toivottavasti se näkyi katsomoon. Tahdon kiittää Lahti Basketia. Tämä oli hieno tapahtuma ja kaikki oli hoidettu hienosti. Tänään oli lajien välistä yhteistyötä ja legendojen kunnioitusta. FC Lahden vuoro on tulevaisuudessa järjestää jotain muiden lajien kanssa, Länsitalo heittää.

Lahtelaisten suuri sankari ja FC Lahden kaikkien aikojen paras maalintekijä Rafael oli otettu saamastaan kunnianosoituksesta. Kuhnuri-ikonin kuvat koristivat niin käsiohjelmaa, kuin Lahti Basketin lämmittelypaitojakin. Rafael kiitteli erityisen vuolaasti Lahti Basketia ja tapahtuman mahdollistaneita ihmisiä.

– Iso kiitos Lahti Basketballille. Tästä jää erityisen lämmin muisto minulle. Tämä oli hieno tapahtuma kaiken kaikkiaan. Iso kiitos myös heille, jotka tämän mahdollistivat ja heille, jotka tulivat katsomaan, Rafael kiittelee.

Kuhnuri-legenda Konsta Hietanen liittyi tapahtuman kiittelijöihin. Myös hän toivoi tämän kaltaisia tapahtumia enemmän. Rafaelia Hietanen piti poikkeuksellisena pelaajana. Santeri Hostikka puolestaan arvosti Lahti Basketin kunnianosoitusta Rafaelille.

– On hienoa, että Lahti Basketball huomioi Rafaelin. Kaikesta näkee, että Lahdessa arvostetaan Rafaelia, Hostikka kertoo.

Toisella jaksolla Lahti Basketball teki pelin itselleen hieman hankalaksi, sillä HBA kiri 20 pisteen eron umpeen ja oli karata ratkaisevaan johtoon. Lahti Basketball kuitenkin taisteli komeasti ja upotti tärkeät kolmoset sisään aivan ottelun lopussa. Loppulukemiksi kirjattiin 96-90. Kuhnureiden keskikentän ilopillerillä Mikko Kuninkaalla oli lopulta tiukat analyysit molemmista peleistä.

– Molemmissa peleissä kentällä oli vain yksi joukkue, Kuningas nauraa.