​Kristian Yli-Hietanen FC Lahteen

Yli-Hietanen aloitti jalkapallon Ilveksessä, mutta muutti pian perheensä kanssa Kanadaan. Hän jatkoi Kanadassa jalkapalloa ja pelasi yliopistosarjoissa Capilano Universityssa ja University of British Columbiassa. Yli-Hietanen muutti viime vuonna takaisin Suomeen suorittamaan opintojaan Vierumäellä. Viime kaudella hän pelasi kahdeksan ottelua Tampereen Pallo-Veikoissa ja teki otteluissa kolme maalia.

Yli-Hietanen muutti Lahden seudulle ja halusi jatkaa jalkapalloa mahdollisimman korkealla tasolla. Hän otti yhteyttä Lahden Reippaaseen ja päätyi Reippaan testiin. Lahden Reippaan ja FC Lahden valmennus keskusteli keskenään ja Yli-Hietanen tuli näyttämään kykyjään FC Lahteen. Hän harjoitteli ja pelasi Lahden mukana ja vakuutti myös FC Lahden valmennusjohdon.

– Muutin Lahden seudulle koulun takia. Opiskelen Vierumäellä urheilujohtamista ja valmennusta. Kuulin Reippaasta ja pääsin Reippaaseen testiin. Asiat menivät hyvin ja minulle tuli nopeasti mahdollisuus FC Lahden kanssa, Yli-Hietanen aloittaa.

Kentällä Yli-Hietanen on liikkuva pelaaja. Hän ymmärtää peliä hyvin ja on hyvä viimeistelemään. Yli-Hietanen tekee maalien lisäksi kentällä paljon töitä. Hänen omat tavoitteensa tulevalle kaudelle ovat selvät ja hän on innoissaan tulevasta.

– Tuon Lahteen maaleja ja kovaa työntekoa. Tavoitteeni on olla osa joukkuetta ja auttaa FC Lahtea voittamaan. Ja tietysti haluan tehdä maaleja. Joukkue näyttää tosi hyvälle tällä hetkellä. Ilmapiiri treeneissä ja koko seuran ympärillä on ollut hyvä. Olen innoissani, että saamme kauden alkuun. En malta odottaa, että pääsen kannattajien eteen pelaamaan ja juhlimaan yhdessä, Yli-Hietanen päättää.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli kiittelee Reippaan kanssa tehtyä yhteistyötä, jonka seurauksena Yli-Hietasesta tuli FC Lahden sopimuspelaaja. Zenelin johtama valmennusryhmä näki Yli-Hietasessa mielekkäitä asioita ja ominaisuuksia, joita Lahdessa ei omasta takaa ollut. Zeneli kehuu uuden suojattinsa ominaisuuksia.

– Päädyimme tähän sopimukseen hyvällä yhteistyöllä Reippaan kanssa. Yli-Hietanen tuli Reippaaseen ja keskustelin Reippaan päävalmentaja Tommi Kautosen kanssa, että Yli-Hietanen olisi katsomisen arvoinen kortti ylempänä. Testasimme häntä ja hän pelasi treenipelissä täyden ottelun. Näimme hänessä ominaisuuksia, joita meiltä puuttuu ja pienellä hiomisella ominaisuudet saadaan liigatasolle. Hän on keskushyökkääjä, joka osaa pelata selkä maaliin päin. Lisäksi hän sijoittuu kentällä hyvin sekä hyökätessä että puolustettaessa, Zeneli kehuu.

Yli-Hietanen on FC Lahden historian ensimmäinen pelaaja, jolla on Kanadan kansalaisuus.

FC Lahti kohtaa huomenna harjoitusottelussa Lahden Reippaan. Ottelu pelataan yleisöltä suljettuna, mutta ESS lähettää ottelun suorana selostettuna lähetyksenä.