placeholder

​Kisapuiston stadion etenee

Uudelle stadionille on määrä tulla uusi pääkatsomo, jossa on 2119 paikkaa. Lisäksi molempiin päätyihin tulee yhteensä noin 1700 paikkaa. Stadionin kokonaiskapasiteetiksi tulisi 5499. Aikaisempiin suunnitelmiin verrattuna stadionin lämmintä tilaa on lisätty ja UEFAn vaatimuksia on kurottu umpeen, jotta stadion saisi kolmannen kategorian luokituksen. Tämä mahdollistaisi stadionilla esimerkiksi Eurooppa Liigan karsinnan pelaamisen ja eri käyttäjäryhmien paremman palvelun niin kulttuurin, kuin eri urheilulajien osalta.

FC Lahden hallituksen jäsen Thomas Hood on tyytyväinen hankkeen nytkähtämisestä eteenpäin. Koko lahtelainen jalkapalloperhe hyötyisi projektista ja se mahdollistaisi myös maaotteluiden pelaamisen Lahdessa. Lisäksi FC Lahti pelaa tällä hetkellä europelejä poikkeusluvalla, joten uusi stadion toisi helpotusta asiaan.

– FC Lahden ja koko lahtelaisen jalkapallokansan puolesta on mahtavaa nähdä, että stadionprojekti viimein etenee vahvassa myötätuulessa. Mahdollisuus olisi myös saada Lahteen maaotteluita, joihin tällä hetkellä ei ole mahdollisuutta. Pelaamme tämän kesän europelit ”poikkeusluvan poikkeusluvalla” Hiihtostadionilla, eikä sinne ole tulevaisuudessa herumassa lupaa, Hood aloittaa.

FC Lahden näkökulmasta uudessa suunnitelmassa ei ole enää kompromisseja, jotka hiertäisivät seuraa. Hoodin mukaan arkkitehtitoimisto Arkkitehtipalvelu OY:n piirustukset näyttävä jalkapallostadionilta.

– Jalkapalloyhteisö voi olla tyytyväinen, jos tämä saadaan tällaisena eteenpäin. Isossa kuvassa kaikki näyttää tällä hetkellä erittäin hyvältä. Pitkä projekti on ottanut ison askeleen eteenpäin tarkennetun toteuttamissuunnitelman myötä. Stadionhanke on keskeisin seikka Kisapuiston kehittämisessä ja samalla merkittävin yksittäinen tekijä jalkapallon kehitykselle Lahdessa. Kaupungin ylivoimaisesti suurin laji tarvitsee toimitilat voidakseen hyvin, Hood toteaa.

Rakennuslupaa stadionille haetaan tänä syksynä. Investointipäätöstä hierotaan poliittisella toimikentällä marraskuussa. Stadionin rakennus voisi alkaa ensi keväänä ja valmista olisi tällöin keväällä 2020.

Havainnekuvat: Arkkitehtipalvelu oy