placeholder

​Kippari Mikko Hauhialle jatkosopimus

33-vuotias väsymätön puolustuksen raataja ei näytä hyytymisen merkkejä. Teräsmies uhmaa kausi toisensa jälkeen fyysisiä lakeja pelaamalla viikosta ja pelistä toiseen huipputasolla ilman loukkaantumisia.

Hauhia on pelannut nyt käsittämättömät 141 ottelua Veikkausliigaa yhteen soittoon ilman vaihtokomennusta. Edellisen kerran hän oli poissa avauskokoonpanosta vuonna 2013 pelikiellon takia. Lempinimi ”Teräsmies” on näissä lukemissa jopa liian vaatimaton.

– Siinä vaiheessa kun niitä hyytymisen merkkejä alkaa näkyä tai ennen kaikkea tuntua, tulen jäämään kentiltä pois. Minun motivaationi pelata on tällä hetkellä jopa parempi kuin viime kaudella. Haluni kehittyä ei ole hiipunut mihinkään. Uskon, että voin olla vieläkin parempi pelaaja, Hauhia kertoo.

Ensi vuonna europelit palaavat Lahteen, mikä tietysti tuo lisämausteen pelaamiseen. Hauhia on ollut mielissään huomatessaan, miten iso asia europelit lahtelaisille ovat.

– Ensi kaudesta tulee mielenkiintoinen ihan pelkästään europelien vuoksi. Se on seuralle ja pelaajille todella iso juttu. Tietysti on ollut kiva huomata, että sitä se on ollut myös lahtelaisille. Monet ihmiset ovat pysäyttäneet kadulla ja tulleet juttelemaan. Toivottavasti se näkyy ensi kaudella myös katsomossa, Hauhia miettii.

Hauhia on seurannut joukkueen rakentamista ilolla. Puolustajakonkari näkee ensi vuoden ryhmässä potentiaalia.

– Mielestäni runko on pysynyt aika lailla kasassa viimeisen kahden vuoden ajan. Uskon, että meillä on ensi kaudella kasassa joukkue, joka pärjää niin eurokentillä kuin kotimaassa.

Mikko Hauhia on pelannut uransa aikana kunnioitettavat 308 Veikkausliigaottelua FC Lahden mustassa paidassa. FC Lahdella on nyt kasassa 15 sopimuspelaajaa ensi kaudeksi.