​Juniorikatsaus ja lahtelaiset maajoukkueissa!

Juniorikatsaus

FC Kuusysin B-juniorit ottivat kauden kolmannen voittonsa lauantaina, kun joukkue kaatoi PK-35:n vieraskentällä numeroin 1-0. Ainoasta maalista vastasi Tomi Kult, joka on iskenyt maalin nyt kolmessa ottelussa perätysten. Kult on hyvässä iskussa, sillä SM-karsinnassa hän tykitti yhdeksässä ottelussa 11 maalia.

”Kyykän” sijoitus SM-sarjassa on tällä hetkellä hienosti toinen, tosin HJK on vain pisteen päässä ja kaksi ottelua vähemmän pelanneena.

FC Lahden A-juniorit puolestaan jatkoivat hienoa kauttaan SM-sarjassa, kun joukkue otti jo kolmannen perättäisen voittonsa. Tällä kertaa kolme pistettä tulivat JJK:sta 3-1 voitolla. Maalintekijöinä toimivat Eemeli Virta, Tino Rantanen ja Lassi Setälä, joka osui toisessa ottelussa perätysten. Voitto nosti FC Lahden hienosti toiselle sijalle.

FC Lahti Akatemian vaikea kausi sai lauantaina jatkoa, kun joukkue hävisi FC KTP:lle kotikentällä numeroin 0-1. Akatemialla on kasassa seitsemän ottelun jälkeen vain yksi piste, joten ryhtiliike on otettava nopeasti, ettei tule komennus sarjaporrasta alemmas.

Tulevat koitokset:

La 17.6 klo 17.00 Mukkulan TN FC Lahti Akatemia – PEPO / Kakkonen

La 17.6 klo 18.30 Pajulahti N1 FC Kuusysi – FF Jaro / BSM

Ma 19.6 klo 18.30 Kaarinan Keskuskenttä KaaPo – FC Lahti YJ / ASM

Kuhnurit maajoukkueissa

Neljä FC Lahden pelaajaa edustivat Suomen nuorisomaajoukkueita tauon aikana. Mikko Kuningas ja Santeri Hostikka olivat mukana alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa Ukrainassa, jossa Pikkuhuuhkajat voitti neljän maan Lobanovski Memorial -turnauksen.

1-0 voittoon päättyneessä Slovenia-ottelussa Hostikka ja Kuningas olivat molemmat avauskokoonpanossa ja heidät vaihdettiin kentältä 67. minuutin kohdilla. Finaalissa Ukrainaa vastaan Hostikka vaihdettiin kentälle tauolla ja Kuningas 83. minuutilla. Ottelu meni lopulta rangaistuspotkukilpailuun, jossa Kuningas onnistui maalinteossa.

Paavo Voutilainen ja Oskari Kekkonen puolestaan edustivat Suomen alle 18-vuotiaden maajoukkuetta Baltic Cupissa, jossa Suomi voitti hopeaa.

Kekkonen sai vastuuta reilun vartin verran, kun Suomi kaatoi Latvian 4-0. Voutilainen istui tuon ottelun penkillä. Liettuaa vastaan Voutilainen ja Kekkonen olivat molemmat avauskokoonpanossa, mutta tuloksena oli 1-2 tappio. Voutilainen sai vastuuta koko ottelun, kun Kekkonen pelasi 66 minuuttia. Viroa vastaan Voutilainen istui pohjevamman vuoksi katsomossa ja Kekkonen pelasi 3-0 voitossa 71 minuuttia.

Koosteita otteluista on katsottavissa huuhkaja.tv

FC Lahden laitapelaaja Hassan Sesay sen sijaan edusti Sierra Leonen maajoukkuetta Afrikan-mestaruuskilpailujen karsinnoissa. Sierra Leone voitti Kenian 2-1 ja Sesay oli joukkueensa avauskokoonpanossa, mutta tarkkaa minuuttimäärä ei ikävä kyllä ole tiedossa.

FC Lahden edustusjoukkueen pelit jatkuvat tulevana perjantaina, kun Ilves saapuu Lahden Stadionille vieraaksi.