placeholder

​Jouko Vuorio lopettaa komean FC Lahti -uransa

Vuorio aloitti FC Lahdessa 1999 ja on nähnyt uransa aikana niin liigakarsinnat, putoamiset, nousut kuin europelitkin. Matkalle mahtuu myös kaksi pronssista mitalia.

Vuorion päätös lopettamisesta kypsyi keväällä ja oli lopulta helppo. Hän on ollut mukana joukkueurheilussa yli 50 vuotta. FC Lahti -uran aikana Vuorio on tavannut lukemattomia ihmisiä, joista osasta on tullut hänelle kavereita.

– Aika aikansa kutakin. Joskus se päätös vain pitää tehdä. Toisaalta päätös oli helppo ja se kypsyi kevättalven aikana. Minulle tulee 63 vuotta täyteen ja siitä olen toiminut yli 50 vuotta joukkueurheilussa. Siinä sivussa on tullut tehtyä pari taloa ja eletty perhe-elämää. Jos pysyisin terveenä vielä kymmenen vuotta, niin kerkeää vielä nauttia elämästä. Vielä ei tunnu haikealta, mutta katsotaan, kun viimeinen päätösvihellys tulee. Matkan varrella on tullut vastaan hienoja tyyppejä ja persoonia. Osasta heistä on tullut kavereita minulle, Vuorio kertoo.

Vuorion uralle mahtuu monta muistoa. FC Lahden ensimmäisestä mitalista on tullut hänelle rakas muisto. Pelaajista hieroja muistelee lämmöllä etenkin Aleksandr Vasjutinia ja ruotsalaistoppareita Magnus Samuelssonia ja Robert Kjelliniä. Myös tarinoita Vuoriolla on satoja FC Lahden historian varrelta.

– Tappiot ja voitot tietysti kuuluu jalkapalloon. Kovin montaa sellaista päivää ei ole, jotka haluaisin vaihtaa pois. Ensimmäinen mitali on puolestaan sellainen päivä, jota en vaihtaisi pois. FC Lahden historiassa on ollut paljon hyviä pelaajia. Vasjutin nousee ensimmäisenä mieleen. Hän oli johtaja. Myös Samuelsson ja Kjellin olivat johtajia. Kaudella 1999 päävalmentajana toiminut Esa Pekonen sai kesken kauden potkut, mutta pelasi kauden lopulla vielä topparina liigassa. Tuskin on vastaavaa tapahtunut Suomessa. Tarinoita on satoja, mutta harva niistä on julkaisukelpoisia, Vuorio kertoo.

FC Lahti kiittää Jokkea kuluneista vuosista ja toivoo Jokelle onnea tulevaisuuteen!

Lue myös: FC Lahden oma Beatle – hieroja Jouko Vuorio!