placeholder

​Josimar Lima – yli sadan tatuoinnin mies

– Synnyin Kap Verdellä, mutta muutimme Rotterdamiin kun olin kuusivuotias. Aloitin jalkapallon seitsemänvuotiaana Feyenoordissa. Pelasin myös toisessa kaupungin joukkueessa SBV Excelsior. Tein pääsarjadebyyttini Willem II:ssa 19-vuotiaana. Se oli hieno kokemus, kun pääsi nuorena isojen poikien peleihin. Kävin myös Dubaissa, mutta palasin Hollantiin. Viime kauden päätteeksi nousimme Emmenin kanssa pääsarjaan. Se oli minulle jo toinen sarjanousu. Nyt olen täällä, Lima kertaa lyhyesti uraansa.

Josimar Lima nousi Kap Verden maajoukkueeseen 2011. Hän oli mukana Kap Verden joukkueessa Afrikan Mestaruusturnauksessa, Cup of Nationsissa 2013 Etelä-Afrikassa. Lima kuului myös joukkueeseen, joka kerkesi saavuttaa paikan Brasilian MM-kisoista, mutta kabineteissa paikka vietiin pois.

– Nousin maajoukkueeseen 2011. Olin Kap Verden maajoukkueessa Cup of Nationsissa Etelä-Afrikassa. Pelasimme turnauksen avausottelun isäntämaata vastaan 90000 katsojan edessä. Olimme myös lähellä saavuttaa MM-kisapaikan. Olimme jo voittaneet ottelun, mutta myöhemmin selvisi, että olimme peluuttaneet ottelun lopussa pelikieltoista pelaajaa. Monet maajoukkuepelaajat eivät ole sen jälkeen palanneet maajoukkueeseen pelaamaan, Lima muistelee yhä epäuskoisena.

Suomi ja suomalaisuus ei ole Limalle täysin vierasta. Hän kertoo pelanneensa Hollannissa Veli Lammen, Niki Mäenpään ja Juha Hakolan kanssa. Lima katsoo myös vieressä seisovaa Jari Litmasen patsasta ja toteaa, että Litmasen tuntee Hollannissa kaikki.

– Suomi ei tunnu edes ulkomaalta. Ainoa, mikä on erilaista on kieli, mutta ehkä siihenkin tottuu. Hollannissa pelasin Veli Lammen, Niki Mäenpään ja Juha Hakolan kanssa. Ja tietysti tiedän Suomesta Jari Litmasen. Hän oli loistava ja sanon tämän, vaikka olen Feyenoordin kannattaja, Lima nauraa.

Lima luonnehtii itseään kovaotteiseksi ja eleettömäksi pelaajaksi. Hänen tavoitteenaan on aina nollata hyökkääjät. Kookas toppari ei lupaa sirkustemppuja, vaan haluaa tehdä puolustustyönsä niin hyvin kuin mahdollista, kuten Hollannissa on opetettu.

– Pelaan kovaa. Kun saamme kolme pistettä ja vastustajan hyökkääjät pysyvät nollilla, voin mennä tyytyväisenä illalla kotiin. Kentällä en tee sirkustemppuja, vaan keskityn tekemään oman työni mahdollisimman hyvin, Lima lupaa.

Josimar Liman pelilupaprosessi on käynnissä ja suurella todennäköisyydellä mies nähdään jo sunnuntain ottelussa PS Kemiä vastaan.