placeholder

​Joona Tiainen jatkosopimukseen

FC Kuusysin kasvatista tuli viime vuonna FC Lahden seurahistorian ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt sopimuspelaaja. Viime kaudella Tiainen pelasi pääosin FC Lahden A-pojissa SM-sarjaa, mutta debyytti tuli edustusjoukkueessa talvella Suomen Cupissa. Loppukesästä nuori veräjänvartija pelasi myös muutaman pelin Kakkosta FC Lahti Akatemiassa.

– Viime kausi oli kehittymisen kannalta hyvä vuosi. Oli hieno asia saada myös kokemusta miesten peleistä. A-junioreiden ja miesten epelissä on iso ero, varsinkin fyysisesti, Tiainen tietää.

Ensimmäiset askeleet jalkapalloammattilaisena on otettu, mutta vielä on monta edessä.

– Arskan (Ari Korhosen) kanssa teimme hyvää työtä, säilyin ilman loukkaantumisia ja mielestäni kehityin paljon. Viime vuosi oli kuitenkin enemmän tutustumista liigajoukkueen päivittäiseen tekemiseen. Ensi vuonna minulla on selkeä tavoite haastaa pelaavan maalivahdin paikkaa. Haluan tehdä liigadebyytin, määrätietoinen Tiainen kertoo.

FC Lahden käskyttäjä Toni Korkeakunnas on iloinen Tiaisen jatkosopimuksesta. Hänen mielestään maalivahdin kehittyminen on hyvässä vauhdissa.

– Joona on ottanut fyysisellä puolella isoja steppejä eteenpäin ja lähenee koko ajan sitä hetkeä, että pystyisi pelaamaan edustusjoukkueen pelejä. Kyseessä on vaativa pelipaikka, mutta hänessä on paljon potentiaalia. Mielestäni Joonan kehitys on oikein hyvässä aikataulussa, Korkeakunnas kehuu.

Joona Tiaisen sopimuksen myötä FC Lahdella on kasassa 12 sopimuspelaajaa. Lisää pelaajauutisia tiedotetaan lähitulevaisuudessa.