placeholder

​Jerónimo Amione siirtyy FC Lahteen

Amione siirtyy Lahteen Meksikon toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavasta Alebrijes de Oaxacasta, jossa Amione on pelannut lainalla pääsarjaseura Club Pueblasta. Amione on 28-vuotias ja 175 senttiä pitkä. Hänellä on myös Libanonin passi.

Amione on syntynyt Meksikon pääkaupungissa Méxicossa. Aikuisuran ensimmäiset ottelut hän pelasi pääsarjaseura CF Atlanten riveissä onnistuen debyytissään maalinteossa. Amione siirtyi pian Meksikon suurseura Cruz Azuliin ja kuului Meksikon olympiajoukkueen rinkiin. Cruz Azulin jälkeen Amione edusti myös Tolucaa, Pueblaa ja Lobosia ennen nykyistä lainapestiään Oaxacassa. Meksikon pääsarjassa Amione on pelannut yli 150 ottelua. Kuluneen syksyn aikana Amione oli Oaxacan varakapteeni ja pelasi 14 ottelua tehden kaksi maalia.

FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä kertoo, että Amione tuo Lahteen kokemusta. Hän pitää meksikolaista erittäin motivoituneena ja korostaa, että Amione itse haluaa tulla Eurooppaan. Ristilä odottaa uudelta pelaajaltaan tehoja hyökkäyspäässä.

– Amione on kokenut hyökkäyspään vahvistus, jolla on vankka tausta Meksikon pääsarjasta. Hän pystyy pelaamaan kaikkia hyökkäyspään paikkoja. Hän on erittäin hyvä suojaamaan palloa ja tekemään maaleja. Amione tuo todella paljon kokemusta meidän hyökkäykseemme. Odotamme häneltä ratkaisusyöttöjä ja maaleja. Toki hänen sopeutumisensa Suomeen vie hetken, mutta fiksuna pelaajana Amione suoriutunee siitä varmasti nopeasti. Hänellä on kova motivaatio ja kova halu tulla näyttämään taitojaan Eurooppaan. Hän on todella hyvä lisä meidän hyökkäykseemme ja täysin erityylinen pelaaja, mitä meillä entuudestaan oli, Ristilä kuvailee uutta vahvistustaan.

FC Lahti palaa harjoituksiin 3.1.2019. Ensimmäinen harjoitusottelu pelataan 19. päivä, jolloin Mukkulaan saapuu vieraaksi FC KTP.