placeholder

​Jean-Christophe Coubronne siirtyy FC Lahteen

Coubronne syntyi Ranskan Lyonissa. Hän kasvoi jalkapalloilijaksi maineikkaassa ranskalaisessa FC Sochauxissa. Ranskasta puolustaja siirtyi italialaiseen Novaraan, jossa Coubronne pelasi Serie C:ssä, B:ssä ja yhden ottelun Serie A:ssa. Novarasta hän siirtyi Portugaliin, jossa hän pelasi kauden pääsarjaa ja kaksi kautta toiseksi korkeinta sarjatasoa SC Olhanensen riveissä. Viime talvella hän saapui Suomeen ja KTP:n riveihin, jossa ranskalainen pelasi 23 ottelua. Mies on pelannut nuorena myös Ranskan nuorten maajoukkueessa.

Coubronne saapuu Lahteen mielellään. Hän kuvailee itseään hyökkääväksi ja monipuoliseksi puolustajaksi. Ranskalainen kertoo tuntevansa jo hieman Lahtea joukkueena ja toivoo, että Lahti löytyy sarjataulukon kärkisijoilta kauden päätteeksi.

– Olen hyökkäävä puolustaja ja voin pelata puolustuksessa jokaista paikka, vaikka mieluiten pelaan laidalla. Tuon myös vaarallisuutta hyökkäykseen. Tiedän, että Lahti on pelannut Euroopassa ja haluaa sinne uudestaan. Pelasimme KTP:n kanssa harjoitusottelun Lahtea vastaan viime talvena. Kaupunki on kaunis. Ensi kaudella toivon, että pääsen pelaamaan mahdollisimman paljon ja nautin kentällä. Toivon myös, että pelaamme sarjan kärkisijoituksista, Coubronne kertoo.

FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä Coubronnea urheilulliseksi ja monipuoliseksi puolustajaksi. Ristilän mukaan ranskalainen tuo joukkueen hyökkäys- ja puolustuspeliin ison lisän. Ristilä kaavailee Coubronnea laitapuolustajan tontille.

– Coubronne on monipuolinen ja urheilullinen puolustaja. Lähtökohtaisesti hän tulee pelaamaan meillä laitapuolustajan paikalla, vaikka hän pystyy pelaamaan myös topparina. Kumpikin laita sopii hänelle hyvin. Hän on nopea ja hänellä on hyvät fyysiset ominaisuudet. Näin hänet neljä-viisi kertaa viime kaudella ja hän oli jokaisella kerralla kentän parhaimmistoa. Coubronnella on kokemusta monesta erilaisesta paikasta. Hän tuo ison lisän meidän hyökkäys- ja puolustuspelaamiseemme, Ristilä kehuu uutta hankintaa.

Coubronnen ja FC Lahden näet ensi kaudella helposti ja halvasti osallistumalla kausarihaasteeseen tästä → https://www.seamchip.fi/fclahti