placeholder

​Jasse Tuominen siirtyy FK BATE Borisoviin

21-vuotias Tuominen tuli suomalaiselle jalkapallokansalle tutuksi viimeistään viime vuonna, kun hyökkääjä paukutti Veikkausliigassa 10 maalia ja kuului läpi kauden FC Lahden parhaimmistoon.

Läpimurtokauden myötä Tuominen nostettiin mukaan alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen. Viime tammikuussa Tuominen debytoi myös Suomen A-maajoukkueessa Marokkoa vastaan Abu Dhabissa.

Paljon on siis tapahtunut lyhyessä ajassa. Vielä kolme vuotta sitten Tuominen toipui pahasta polvivammasta. Kaksi vuotta sitten hän tykitti maaleja Mikkelin Palloilijoiden paidassa Ykkösessä ja viime kaudella FC Lahdessa Veikkausliigassa.

Ensi kaudella Tuominen tekee maaleja BATE Borisovissa, joka on juhlinut Valko-Venäjän mestaruutta peräti 11 kautta putkeen. Maansa suurseura on ollut myös säännöllinen vieras Mestarien liigan lohkovaiheessa. Ei ole siis ihme, että Jasse on innoissaan tulevasta haasteesta.

– Mahtavilla fiiliksillä siirryn kovaan seuraan. Uskon, että pystyn ottamaan BATE Borisovissa seuraavan ison askeleen jalkapalloilijana, Tuominen kertoo.

– Sain seurajohdolta signaalin, että minun osalle on suunnitelmia jo alkavaa kautta varten. Totta kai minun pitää vastata huutoon, kun mahdollisuuden saan, Jasse tietää.

Tuomiselle FC Lahti on merkannut aina paljon. FC Reippaan kasvatti on pyörinyt Kisapuistossa pikkupojasta saakka isänsä mukana. Nyt olisi edessä iso hyppy eurooppalaiseen suurseuraan.

– Totta kai se on iso muutos. Vähän jännittää ja on haikea mieli, mutta tätä varten olen työtä pienen elämäni ajan tehnyt, että tällaisen mahdollisuuden saan. Nyt on odottavat tunnelmat, että pääsen alkaa paiskia hommia, Tuominen kertoo.

Katso Jasse Tuomisen mietteet kokonaisuudessaan alta.

Ja Tuomisen kaikki 10 Veikkausliigamaalia viime kaudelta.

FC Lahti toivottaa Jasselle onnea ja menestystä tulevaisuuden haasteisiin!