placeholder

​Irfan Sadik innolla maajoukkuetehtäviin

Kutsu oli Sadikille mieluisa, sillä hänellä ei ole aikasemmin maaotteluita vyöllään.

– Kutsu tuntuu erittäin hienolta. Kyllähän maajoukkue-edustus on jokaisen jalkapalloilijan unelma. Tämä antaa minulle vielä lisää motivaatiota jatkaa kovaa työntekoa. On mukava saada työnteosta tämänlainen palkinto, Sadik kertoo.

Sveitsiin matkustava maajoukkue on kokenut viime otteluista suuren muutoksen. Tuloksellisesti heikosti menneet ottelut johtivat siihen, että päävalmentajaksi alle 19-vuotiaiden maajoukkueeseen nostettiin Juha Malinen. Sadik tiedostaa, että joukkueen pitää parantaa peliään kesän kisoihin mennessä.

– Ottelut Sveitsiä vastaan ovat maajoukkueelle hyvää valmistautumista. Odotan, että pystymme parantamaan joukkueena kohti ensi kesän kisoja, Sadik sanoo.

Vaikka Sadik on maajoukkueympyröissä tulokas, ei hän jännitä. Haastatteluhetkellä Oskari Kekkonen jakaa vinkkejään maajoukkuetta varten ja maajoukkueesta löytyy Sadikin lisäksi FC Lahden Paavo Voutilainen ja Teemu Jäntti. Sadik ei itse ota maajoukkuekutsusta paineita.

– En ota niinkään paineita, vaan tämä tuo lisämotivaatiota pelaamiseen ja harjoitteluun. Tietysti pitää myös onnistua peleissä, sillä joukkue on täynnä hyviä pelaajia. Minun pitää näyttää kentällä, että myös itse kuulun siihen, Sadik summaa.

Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkue kohtaa Sveitsin 23.3. ja 26.3. Molemmat ottelut pelataan Wilissä.

Katso myös Sadikin tuore HuuhkajaTV-haastattelu: https://www.palloliitto.fi/videot/maajoukkueet/irfan-sadik-erittain-iloinen-maajoukkuekutsusta

FC Lahden Teemu Jäntti, Paavo Voutilainen ja Irfan Sadik Suomen sinisissä.