placeholder

​Henri Anier sopeutunut hyvin Lahteen

Anier saapui Lahteen kaksi viikkoa sitten. Hän on nopealla aikavälillä päässyt pelaamaan kahdessa ottelussa ja saanut myös maalihanat auki. Virolaishyökkääjä tuntuu sopeutuneen nopeasti uuteen ympäristöön.

– Ensimmäiset kaksi viikkoa täällä ovat olleet hyviä. Olen oppinut tuntemaan kaikki pojat ja seuran henkilöt. Kaikki ovat olleet minulle todella ystävällisiä ja saaneet oloni tuntemaan tervetulleeksi, Anier juttelee.

Viron maajoukkuepeluri hankittiin Lahteen tuomaan lisää syvyyttä hyökkäykseen. Nopea avausosuma kuhnuripaidassa oli hyvä asia jatkoa ajatellen.

– Oli hyvä saada maalihanat auki. Tykkään tehdä maaleja ja yritän tietysti tehdä niitä myös ensi lauantaina.

FC Lahdella on hyvä kilpailutilanne hyökkäyksessä. Marko Simonovski on tehnyt kuusi maalia ja Stenio viisi. Nuori Fareed Sadat on osunut kertaalleen, kuten myös Anier.

– Jokaisella meistä on omat vahvuutemme, joten valmentajalla on valinnanvaraa aina seuraavaan peliin. Se on pelkästään positiivista, että maaleja tulee monesta suunnasta, Anier hymyilee.

Tulevana lauantaina Kuhnurit haastaa Lahden Stadionilla hallitsevan mestarijoukkueen IFK Mariehamnin. Ottelussa ainoa tavoite on voitto, joka karkasi viime viikolla Kuopiossa aivan viime hetkillä.

– Mitä voimme tehdä? Tietysti se oli pettymys, koska meidän olisi pitänyt voittaa. Se on jalkapalloa, mutta toisaalta teemme edelleen seurahistoriaa. Emme ole hävinneet 11 peliin, Anier muistuttaa.

– Yritämme saada IFK Mariehamnia vastaan kolme pistettä. Se on ainoa vaihtoehto meille, hän päättää.

FC Lahti – IFK Mariehamn pelataan lauantaina 29. heinäkuuta Lahden Stadionilla klo 17.00. Ottelu on katsottavissa livenä IS Extra ja Ruutu+ palvelussa. Pääset striimin pariin tästä: