placeholder

​Gela palaa FC Lahteen

Viime kaudella liigapelejä keskikenttämiehelle kertyi 31, joissa syntyi 4 maalia. Marraskuussa 28 vuotta täyttänyt Gela pelasi kaksi edellistä kautta Helsingin IFK:ssa.

Lahdessa Gela pelasi kausina 2014 ja 2015 34 liigaottelua. Kuhnuripaidassa liigaotteluissa KiuPan kasvatti osui neljästi, joista ensimmäinen syntyi hänen Kuhnuri-debyytissään Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan. Lisäksi kokenut Gela osui kertaalleen Suomen Cupissa. Hän oli myös tärkeä osa FC Lahden edellistä Europeli-saagaa syöttäen muun muassa kotiottelussa IF Elfsborgia vastaan Matheus Alvesin maalin.

HIFK:n lisäksi Gela on uransa aikana pelannut Atlantiksessa, Hakassa, PK-35 Vantaassa, MYPAssa ja puolalaisessa Widzew £ódŒissa. Jalkapallon ohella kosovolais-suomalainen on pelannut futsalia muun muassa Someron Voimassa.

Gela on innoissaan paluustaan Lahteen. Keskikenttämies kertoo, että Lahteen on helppo tulla, koska seura on tuttu ja turvallinen. Myös osa joukkueesta on entuudestaan tuttu. Hän kokee kehittyneensä jokaisella osa-alueella.

– Tulen tänne hyvillä mielin. Lahdesta jäi edellisellä kerralla hyvät muistot. Seura on tuttu ja turvallinen ja henkilöt seuran ympärillä eivät ole paljoa muuttuneet. Odotan kesää innolla. Ja onhan siinä myös europelit. Olen mennyt eteenpäin jokaisella osa-alueella ja saanut tehopisteitä. Haluan Lahdessa tehdä tehoja, mutta ennen kaikkea olen täällä auttamassa joukkuetta. Nähdään kesällä Kisapuistossa, Gela hymyilee.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli tyytyväinen saadessaan joukkueeseensa tutun miehen. Hänen mukaansa Gela on erittäin hyvä kahden suunnan pelaaja ja joukkuepelaaja, jonka kanssa on helppo työskennellä.

– Saimme tutun miehen. Minulla on Gelan kanssa viiden vuoden yhteinen historia, joten tiedän mitä saan. Gela on vahva kaksinkamppailuissa hyvä kahden suunnan pelaaja. Hän on myös ennen kaikkea joukkuepelaaja, josta pidetään kopissa. Viime kaudella Gela onnistui myös tehojen puolesta, Korkeakunnas summaa.

Gelan sopimuksen myötä FC Lahdella on kasassa 16 pelaajasopimusta.