placeholder

​FC Lahti Unitedin joukkueet matkaavat jälleen huipputurnauksiin

FC Lahti United toiminta löi viime kesänä oikein urakalla läpi, kun 2003-syntyneet pojat etenivät Saksan Düsseldorfissa pelatussa kutsuturnauksessa upeasti viidenneksi, eikä hävinnyt otteluakaan, vaikka vastassa oli Bayern München, FC Köln ja Aarhus GF.

FC Lahden yhteistyöseuroista FC Reippaasta, FC Kuusysistä, VJS:stä, FC Espoosta, JäPS:stä ja PEPO:sta koostetut joukkueet pääsevät myös tänä vuonna todella koviin ympäristöihin mittaamaan tasoaan.

Uusi ikäluokka, 2005-syntyneet pojat saivat kutsun helmikuussa Barcelonassa pelattavaan kutsuturnaukseen, jossa ovat mukana mm. Real Madrid, FC Barcelona, Real Zaragoza, Celta Vigo, Manchester City ja West Bromwich Albion.

Tämän tason turnaukseen pääseminen on osoitus hyvin tehdystä työstä.

– Barcelonan turnauksen yhteyshenkilö oli kuullut, että olimme satsanneet toimintaamme, kehittyneet siinä ja saaneet menestystä. Pitkän pohdinnan jälkeen he tulivat siihen päätökseen, että maapaikka tuli Suomelle ja FC Lahti Unitedille, kertoo FC Lahti United-toiminnan koordinaattori Risto Luomanen.

– Alkuperäisen suunnitelman mukaan P05-ikäluokan olisi pitänyt pelata vasta syksyllä HJK Cupissa, mutta kun kutsu kävi, niin ei tällaista tilaisuutta voinut jättää käyttämättä. Se on kova tapahtuma, hän jatkaa.

FC Lahti Unitedin P03-ikäluokka matkustaa puolestaan toukokuussa Saksaan samankaltaiseen kutsuturnaukseen, jossa viime vuonna tuli menestystä.

Kesäkuussa FC Lahti Unitedin P06-pojat lähtevät Puolaan Wisla Krakovan järjestämään turnaukseen.

– Myös tämän ikäluokan piti osallistua vain HJK Cupiin, mutta tarjous oli liian hyvä, että siitä olisi voinut kieltäytyä, Luomanen kertoo.

Tavoitteena on vielä lähteä P04-ikäluokan kanssa syyskuussa tai lokakuussa Ruotsin Göteborgissa pelattavaan turnaukseen.

– Edessä on vilkas vuosi ja yhteistyöseuroja tässä tietysti koetellaan. Kirjeenvaihto on kovaa ja pelaajatarkkailu kiivasta, kun neljän ikäluokan joukkueita rakennetaan.

Kaikin puolin FC Lahti Unitedin konsepti on pitänyt kaikki osapuolet tyytyväisenä.

– Yhteistyöseurat ovat olleet tyytyväisiä. Olemme pysyneet konseptissa, että lähdemme sellaisiin turnauksiin, johon yksittäiset seurat eivät pääse tai ei kannattaisi tason puolesta mennä. Pelaajakehitys tapahtuu seuroissa, pelaajan omassa ympäristössä. United toiminnan tarkoitus on tarjota lahjakkaimmille näköalaa ja tuntumaa missä saman ikäluokan ammattilaisjoukkueet menevät. Turnausten kokemus vahvistaa omaa arjen harjoittelua ja lisää motivaatiota, Luomanen tarkentaa.

FC Lahti Unitedin yhteisössä pelaa tällä hetkellä 10 300 pelipassin omaavaa pelaajaa, mikä on peräti 26 prosenttia kaikista Uudenmaan pelaajista.