placeholder

​FC Lahti Unitedilla onnistunut turnaus Leverkusenissa

FC Lahti United on yhteistyöseuroista (FC Kuusysi, FC Reipas, FC Espoo, JäPS, PEPO ja VJS) koottu yhdistelmäjoukkue, joka pelaa oman ikäluokkansa kotimaisia ja ulkomaisia turnauksia sekä yksittäisiä pelejä. Joukkueessa pelaavat seurojen lahjakkaimmat ja motivoituneimmat 12-15 vuotiaat pelaajat.

Leverkusenissa järjestetyssä turnauksessa pelasi P13-ikäluokka. FC Lahti United sijoittui turnauksessa lopulta kuudenneksi. Joukkue pelasi kolmeen päivään seitsemän peliä, joista kaksi päättyi Unitedin voittoon.

– Turnauksen taso oli hyvä meidän United-toiminnan nuorimmalle ikäryhmälle. Pelit olivat tasaisia ja pelaajat saivat hyvää kokemusta kansainvälisistä peleistä, kertoo United-toiminnan koordinaattori Risto Luomanen.

Sijoituksellista tavoitetta joukkueella ei ollut turnaukseen. Ainoa tavoite oli pelata hyvin.

– Tuntematta turnauksen joukkueiden tasoa ei voitu virallista sijoitustavoitetta antaa. Ensimmäisten pelien jälkeen tuli tunne, että meidän pitää pelata täällä mitaleista. Pronssipeliin pääsy jäi yhdestä maalista kiinni, Luomanen kertaa.

– United-toiminta on uusi tuttavuus, joten meidän pitää näyttää muille seuroille, että osaamme olla tyylikkäitä, kannustaa toisiamme ja pelata hyvää jalkapalloa. Ne tavoitteet täytimme, Luomanen jatkaa.

Turnaus osoittautui onnistuneeksi niin järjestelmällisesti kuin pelillisesti. Turnauksen järjestelyt toimivat hyvin ja valmentajat saivat hyvää tietoa pelaajista.

– Hienoa oli nähdä, että meidän yksilötaso on hyvä. Kaukana ei olla siitä, että joku joukkueesta saisi kutsun Saksaan tai Hollantiin ammattilaisseuraan, Luomanen arvioi.

Kesäkuussa 2003 syntyneet pojat lähtevät Dortmundiin turnaukseen. Turnaus on astetta kovatasoisempi kuin 2004 syntyneiden turnaus Leverkusenissa. P14-ikäluokan turnauksessa ovat mukana mm. Borussia Dortmund, Bayern München, HSV, VfB Stuttgart, Slavia Praha, ja FC Midtjylland. Kaikki siis eurooppalaisia suurseuroja.

– Turnauksessa ovat mukana Euroopan pääsarjojen juniorijoukkueet. Kukaan meidän pelaajista ei ole ollut mukana tämän tason turnauksessa aikaisemmin. Täällä pelaajat pääsevät mittaamaan oikeasti tasonsa, Luomanen iloitsee.

Teksti: Ville Westerlund
(Ville toimii FC Lahden toimistolla harjoittelijana alkukauden ajan)