placeholder

​FC Lahti United upeasti viidenneksi ”superturnauksessa”

Pojat etenivät alkulohkosta voittajina jatkoon, sillä FC Lahti United kaatoi niin SSV Reutlingenin, MSV Duisburgin sekä Wisla Krakaun. Aarhus GF:n kanssa päädyttiin maalittomaan tasapeliin. Aarhus voitti lopulta koko turnauksen kaatamalla finaalissa Dortmundin.

Jatkolohkossa FC Lahti United sai vastaansa itse Bayern Münchenin sekä Kölnin. Kovan taistelun jälkeen Lahti pelasi hienosti Kölnin kanssa 1-1 ja Bayernin kanssa 0-0 tasatuloksen. Saksalaisten välisen mittelön voitti Bayern ja eteni neljän joukkoon.

VJS:n ja FC Lahti Unitedin Aaro Nyholm iski turnauksessa neljä maalia

Ilman tappiota koko turnauksen pelanneen FC Lahti Unitedin sijoitus oli siis lopulta upeasti 5-8. Hienon sijoituksen lisäksi Aaro Nyholm (kuvassa yläpuolella), joka oli FC Lahden paras maalintekijä neljällä maalillaan, jäi vain osuman päähän koko turnauksen maalikuninkuudesta.

Ei siis ole ihme, että United-toiminnan koordinaattori Risto Luomanen oli turnauksen antiin tyytyväinen.

– Pelasimme todella hyvän turnauksen. Yhteenpelaaminen, taistelutahto ja kaikki muu olivat huikealla tasolla. Jätkät olivat München-tasapelin jälkeen päät painuksissa, koska se olisi pitänyt heidän mielestään voittaa. Se kertoo paljon tämän joukkueen mentaliteetista, Luomanen kehuu.

– Saimme myös paljon positiivista palautetta muilta seuroilta ja kutsuja muihin suuriin kansainvälisiin turnauksiin, joten reissu oli kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut, Luomanen iloitsee.

FC Lahti United on koostettu FC Lahden yhteistyöseuroista FC Reippaasta, FC Kuusysistä, VJS:stä, PEPO:sta, FC Espoosta ja JäPS:stä. Joukkueen seuraava etappi on HJK Cup syyskuussa.

Turnauksesta ja seurayhteistyöstä lisää FCLahtiTV:ssä.