placeholder

​FC Lahti United Puolaan

Puolan turnauksen nimekkäimmät joukkueet ovat FCSB, Benfica ja BATE Borisov. Joukkueessa on mukana pelaajia FC Kuusysin ja FC Reippaan lisäksi FC Espoosta, PK Keski-Uusimaasta ja Järvenpään Palloseurasta. Jokaisesta kasvattajaseurasta pelaajia on vähintään kaksi.

FC Espoon talenttivalmentaja Marko Johansson on mukana Unitedin valmennustiimissä. Hän kehuu turnaukseen lähtevää ryhmää. Johansson pitää United-toimintaa onnistuneena. FC Espoon kannalta toiminta tarjoaa muun muassa kovia turnauksia motivoituneille pelaajille.

– On hyvät tunnelmat tulevasta turnauksesta. Meillä on koossa hyvä ryhmä, joten mieli on korkealla. United-toiminta on ollut varsin onnistunutta ja menestys on ollut hyvää. Siitä kertoo myös kutsut koviin turnauksiin. FC Espoon vinkkelistä United-toiminta tukee pelaajakehitystoimintaa. Meidän motivoituneet pelaajamme saavat kovia turnauksia, joihin FC Espoolla ei ole mahdollisuuksia osallistua yksin. Lisäksi pelaajillamme on selkeä kehityspolku aina liigaan asti, Johansson kertoo.

Vuonna 2006 syntyneet pojat osallistuvat syksyllä myös HJK Cupiin. Keväällä puolestaan vuorossa on turnaus Barcelonassa, jonne United kutsuttiin jälleen hyvien esitysten ansiosta. Seuraa FC Lahti Unitedin turnauksia Twitteristä @FCLahtiUnited -tililtä.