placeholder

​FC Lahti United lähtee Barcelonaan

Yhteistyöseuroista kerätty joukkue piti tiukan harjoituspäivän tammikuun toisella viikolla Mukkulan kuplassa. Samalla pojat pääsivät tutustumaan toisiinsa ja valmennusjohtoon. Paikalla tarkkailemassa oli myös Palloliiton Etelä-Suomen aluevalmentaja Samu Koski.

Vaikka FC Lahti Unitedin pojat eivät vielä ole aluejoukkueiässä niin Koski pitää tärkeänä, että hän näkee potentiaalisia pelaajia riittävän usein. Lisäksi hän korosti, että pelaajia pitää nähdä useammasta seurasta, joten FC Lahti Unitedin tapahtumaan tuleminen oli luonnollinen valinta, koska pelaajia on paikalla useasta seurasta.

– Aluevalmentajan roolissa on tärkeää päästä näkemään pelaajia mahdollisimman monesta seurasta. Tässä tapahtumassa on läsnä usean seuran pelaajia. Vaikka tämä ikäluokka ei ole vielä aluejoukkueiässä, on hyvä luoda kuvaa pelaajista jo nyt, Koski aloittaa.

Barcelonan turnausta hän pitää FC Lahti Unitedin pelaajille hyvänä mittarina. Kosken mukaan turnaus avaa mahdollisesti monen pelaajan silmät ja kertoo, missä mennään ja mitä jalkapallo vaatii. Hänen mielestä pelit Barcelonassa tulevat olemaan erittäin kovatasoisia.

– Turnaus on hyvä mittari pelaajille. Pelaajien silmät aukeavat ja he näkevät, missä mennään. He näkevät ne osa-alueet, missä on kehitettävää ja myös ne, missä he ovat hyviä. Toivottavasti turnauksesta tarttuu asioita mukaan, Koski jatkaa.

FC Lahti Unitedin toimintaa Koski pitää ideaalina. Hänen mukaansa on hyvä, että parhaille pelaajille pystytään antamaan resursseja ja laadukasta valmennusta lähellä kotiseuraa. Kosken mukaan United-toiminta tarjoaa mahdollisuuksia useammille pelaajille pelaajan lähiympäristössä.

– United-toiminta on ideaalitilanne. Tällä tavoin parhaille pelaajille pystytään antamaan enemmän resursseja kehittyä. Myös useammat pelaajat pääsevät laadukkaaseen valmennukseen pelaajan lähiympäristössä, Koski päättää.

FC Lahti United P05 arvottiin samaan lohkoon englantilaisen Manchester Cityn, irlantilaisen Donegalin ja espanjalaisen Sant Gabrielin kanssa. Barcelonaan lähtevä United-joukkue on koottu FC Reippaan, FC Kuusysin, PEPOn, FC Espoon ja Vantaan Jalkapalloseuran pelaaista. Turnaus pelataan 9.-11.2.2018. Myöhemmin keväällä tapahtuvaan United – turnaukseen liittyy mukaan pelaajia PKKU:sta, United verkoston uudistumisen myötä.

Turnauksen nettisivut: http://internationalcarnavalcup.com/