placeholder

​FC Lahti United kutsuttu Zenitin junioriturnaukseen

Pietariin matkustaa P04-, P03- ja P01-syntyneet ikäluokat. FC Lahti United-joukkueet on koottu FC Lahden yhteistyöseurojen eli FC Kuusysin, FC Reippaan, FC Espoon, VJS:n, JäPS:n ja PEPO:n junioreista.

Turnaus on FC Lahdelle mahtava tilaisuus syventää alkanutta yhteistyötä Zenitin kanssa myös junioripuolella, sekä tarjota nuorille pelaajille todella laadukkaita ja kilpailullisia pelejä.

– Nämä ovat junioreille mahtavia tapahtumia. Meillä on valtava tahtotila näyttää siellä, että osaamme ja pärjäämme. Haluamme ehdottomasti voittaa ottelut Pietarissa, United-joukkueista vastaava Risto Luomanen kertoo.

– Jos pelaamme siellä hyvin, antaisi se meille lisää uskottavuutta ja vahvistaa alkanutta yhteistyötä myös junioreiden osalta. Pitäähän meidän näyttää Zenitille, että meidän kanssa kannattaa tehdä yhteistyötä, hän jatkaa.

Luomanen korostaa, että yhteistyö FC Zenitin kanssa saattaa tarjota lahtelaiselle futisyhteisölle tulevaisuudessa myös muita mahdollisuuksia.

– Toivottavasti tämä kehittyvä yhteistyö poikisi vielä jotain suurempaa, kuten osaamisen vaihtoa, pelaajien liikkumista molempiin suuntiin tai muita mahdollisuuksia, joista emme edes tiedä vielä.

FC Lahti Unitedin kolme joukkuetta matkustavat Pietariin 10. maaliskuuta. Luomasen rooli on koordinoida ja katsoa, että kaikki sujuu hyvin miten pitääkin. Hänen lisäksi Pietariin matkustaa yhteistyöseuroista kasattu ammattimainen valmennustiimi, johon kuuluvat muun muassa Jari Europaeus, Marko Kolsi, Peter Sampo, Sebastian Söderholm ja Joni Kallioinen.

– Haluamme vakiinnuttaa tämän turnauksen kalenteriimme vuosiksi eteenpäin, Luomanen painottaa.

FC Lahti Unitedin joukkueille onkin luvassa mielenkiintoinen vuosi. P04 -ikäluokka matkustaa pääsiäisenä Leverkuseniin kutsuturnaukseen ja P03 Dortmundiin. Lisäksi ohjelmassa on syksyllä arvostettu HJK Cup, johon osallistuu myös aloittava ikäluokka P05.

– Kalenterimme nuorimmille United-joukkueille alkaa olla sellainen kuin haluamme. Seuratasolla se tulee olemaan suorastaan kadehdittava Suomen mittapuulla seuraavan parin vuoden sisällä, Luomanen hehkuttaa.

Yhteys Zenitin kanssa syntyi alunperin FC Lahden yhteistyöseuran FC Reippaan kautta. Kutsu tasokkaaseen turnaukseen on myös hyvin alkaneen yhteistyön ansiota.

Kutsuturnauksen järjestäjä Zenit huolehtii matkan aikana joukkueiden kaikista käytännön tarpeista. FC Lahti United vastaa lähinnä vain viisumeista ja junalipuista.