placeholder

​FC Lahti United Barcelonaan

Kutsuturnauksen ottelut alkavat perjantaina illalla ja sitä ennen United kohtaa harjoitusottelussa japanilaisen Reccoss Unitedin. FC Lahden alkulohkoon on arvottu suurseura FC Barcelonan lisäksi englantilainen Stevenage FC ja yhdysvaltalainen Lonestar FC.

FC Lahti Unitedin valmennuksesta vastaava Panu Turpeinen kertoo, että Espanjaan lähtevä ryhmä on monipuolinen. Hänen mukaansa pelit poikkeavat seurojen normaalista arjesta ja Espanjan turnauksessa pelataan enemmän tuloksesta. Hän uskoo, että Barcelonan kohtaaminen on joukkueen pelaajille iso juttu.

– Pääsemme Barcelonaan lähes optimiryhmällä. Muutamia poissaoloja on, mutta erot ovat pieniä korvaavien pelaajien kohdalla. Ryhmämme on sekä pallotaitava, fyysinen ja nopea. Turnaus poikkeaa normaalista arjesta, vaikka kehitämme myös turnauksessa pelaajia ja peliä. Nyt kuitenkin yritämme voittaa tavasta tai tyylistä riippumatta. Arkena tulos ei välttämättä ole niin tärkeä. Jos joudumme puolustamaan, puolustamme ja pelaamme sen mukaan, mihin peli vie. Pääsemme myös näkemään missä muut menevät ja missä on eroja muihin nähden. Pojille Barcelonan kohtaaminen on varmasti iso kokemus. FC Barcelona on nimenä tuttu. Pojat pääsevät ensi viikolla hieman ylpeilemään koulussa verrattuna siihen, jos kohtaisimme toisen saman tasoisen seuran. Emme lähde hävimään, vaan hakemaan hyvää tulosta, Turpeinen kertoo.

Unitedin pelaajat odottavat vesi kielellä kovatasoisia pelejä. Jo viime vuonna mukana ollut Sande Peltonen kertoo kokeneena, että Barcelonassa saa juosta enemmän, kuin kotimaisissa otteluissa. Emil Ingman uskoo, että FC Lahti pärjää turnauksessa hyvällä yhteispelillä ja sovitulla pelitavalla. Sekä Ingman, että Peltonen pitää Barcelonan kohtaamista hienona juttuna. Pojat eivät näe suurta ongelmaa siinä, että pelaajat pelaavat pääsääntöisesti omissa kasvattajaseuroissaan ja yhteiset tapahtumat ovat harvinaisempia. Ingmanin mukaan se, että pelaajat ovat pelanneet usein vastakkain auttaa siinä, että joukkue tuntee toisensa.

FC Lahti Unitedin valmennustiimiin Barcelonassa kuuluu Panu Turpeisen lisäksi Mauricio Soto Godoy ja Peter Sampo. Turnaukseen lähtevät pelaajat ovat FC Reippaan, FC Kuusysin, FC Espoon, PK Keski-Uusimaan ja Järvenpään Palloseuran kasvatteja.

Turnauksen kotisivut löytyvät osoitteesta → http://internationalcarnavalcup.com/en/

Turnaus löytyy myös Facebookista →

Turnauksen Instagram-tili: @internationalcarnavalcup

Turnauksen Twitter-tili: @IntCarnavalCup

FC Lahti Unitedin Twitter-tili: @FCLahtiUnited