​FC Lahti -pelaajapolku laajenee FC Reippaan tyttöjoukkueisiin

FC Lahti ja FC Reipas ovat yhdessä laatineet monivuotisen suunnitelman, jonka pohjalta FC Lahti-toimintaa laajennetaan lähivuosina perustettavaan naisten joukkueeseen. FC Lahti -pelaajapolkua tuodaan jatkossa myös nuorempiin ikäluokkiin. Toimintamallin startti tapahtuu nykyisen C-ikäluokan siirtyessä B-nuoriin ensi kaudeksi.

– Haluamme yhdessä tarjota kokonaan uudenlaisen toimintamallin koko Päijät-Hämeen tyttö- ja naispelaajille, jossa edetään nimenomaan lahtelaisen jalkapallon etu edellä. Kilpailullinen toiminta ottaa uusia askelia eteenpäin, mutta samalla kehityksestä hyötyvät myös haastejoukkueet, kertoo FC Reippaan valmennuspäällikkö Tero Honkanen.

Kaudella 2021 FC Reippaalla on ensimmäistä kertaa tarjolla kaikki ikäluokkajoukkueet tyttöjen jalkapallokerhosta naisten joukkueeseen saakka. FC Lahti arvostaa naisjalkapallon eteen tehtävää työtä korkealle ja haluaa omalta osaltaan olla mukana edistämässä tätä kehitystä yhdessä FC Reippaan tyttö- ja naisjoukkueiden kanssa.

-Tyttö- ja naisjalkapalloilu on yksi nopeimmin kasvavista urheilun osa-alueista ja viime vuoden MM-kisojen saavuttamat suosio oli hyvä osoitus tästä. FC Reipas on viimeisen viiden vuoden aikana ottanut määrätietoisesti merkittäviä edistysaskelia tyttöjalkapallon osalta. Harrastajamäärät ovat kasvaneet vahvasti ja valmentajien määrää ja koulutustasoa on viety systemaattisesti eteenpäin. Haluamme antaa oman panoksemme sekä tietotaitomme lahtelaisen naisjalkapallon kehittämiseen. Yhteistyö FC Reippaan kanssa on toiminut erinomaisesti ja yhteistyön syventäminen tyttö- ja naisjalkapalloon on luontainen jatkumo yhteistyölle ja olemme tästä erittäin innoissamme, kommentoi FC Lahden toimitusjohtaja Juho-Matti Heikari.

Yhteistyön käytännön vaikutukset ovat tyttöjoukkueiden osalta merkittäviä. Fyysisen valmennuksen, pelillisten asioiden, valmentajien kouluttamisen ja valmennuslinjausten konseptit tehdään yhteistyössä FC Lahden kanssa. Toimintapa on sama kuin poikienkin FC Lahti -pelaajapolulla. Tämä panostus palvelee samalla kaikkien FC Reippaan tyttöjoukkueiden toimintaa resurssien ja tietotaidon kasvaessa kauttaaltaan. Osa uusista toiminnoista otetaan käyttöön jo kuluvan kauden aikana.